Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup

Protiv Hrvatske Sock umjesto Querreyja za SAD

jack sock
Foto: Reuters/PIXSELL
06.07.2016.
u 07:00

Nominacija Jacka Socka, 26. s pojedinačne ATP ljestvice, umjesto očekivanog Sama Querreyja (ATP - 17.) malo je Courierovo iznenađenje.

Američki izbornik Jim Courier odlučio je uvrstiti Johna Isnera, Jacka Socka te braću Boba i Mikea Bryana u sastav koji će se u četvrtfinalu Davis Cupa, od 15. do 17. srpnja u Portlandu, suprotstaviti teniskoj reprezentaciji Hrvatske za koju su prijavljeni Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja.

Nominacija Jacka Socka, 26. s pojedinačne ATP ljestvice, umjesto očekivanog Sama Querreyja (ATP - 17.) malo je Courierovo iznenađenje, iako je najavljivano da će Sock biti 'peti' igrač reprezentacije SAD-a u Portlandu. Čini se da je presudio Querreyjev plasman u četvrtfinale Wimbledona i mogući ostanak u All England Clubu sve do nedjelje. Querrey će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Hrvatski izbornik Željko Krajan očekivano je nominirao sastav u kojem su Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja.

Dvoboj tenisača SAD-a i Hrvatske bit će odigran na betonskoj podlozi u teniskom centru Tualatin, na stadionu koji će za tu priliku na montažnim tribinama moći primiti 6000 gledatelja. U petak program počinje u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, u subotu u 23 sata, a u nedjelju ponovno u 21 sat.

Bit će to četvrti okršaj ovih dviju reprezentacija, a Hrvatska vodi 3-0. Naši su tenisači prvi put svladali reprezentaciju SAD-a 2003. godine u Zagrebu (4-1) u 1. kolu Svjetske skupine, potom 2005. u Carsonu (3-2) ponovno u prvom kolu, kada je to bio prvi korak ka osvajanju Davis Cupa te 2009. u Poreču (3-2) u susretu četvrtfinala.

Hrvatska je posljednji put igrala u četvrtfinalu Svjetske skupine 2012. godine, kad je izgubila od Argentine u Buenos Airesu, a posljednji put je u polufinalu bila 2009. godine, kad je poražena od Češke u Poreču.

SAD je najuspješnija nacija od ustanovljenja ovog natjecanja, s čak 32 naslova, a posljednjem su nastupu u četvrtfinalu 2013. godine Amerikanci poraženi od Srbije (1-3).

Pobjednik meča SAD - Hrvatska će u rujanskom polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Češka - Francuska.

U utorak su objavljene nominacije i za preostale četvrtfinalne dvoboje. 

SRBIJA - V. BRITANIJA

Beograd, stadion Tašmajdan (zemlja)

SRBIJA
Dušan Lajović
Filip Krajinović
Janko Tipsarević
Nenad Zimonjić
Izbornik:  Bogdan Obradović

V. BRITANIJA
Andy Murray
Kyle Edmund
Daniel Evans
Jamie Murray
Izbornik:  Leon Smith

ITALIJA - ARGENTINA

Pesaro, Circolo Tennis Baratoff (zemlja)

ITALIJA
Fabio Fognini
Andreas Seppi
Paolo Lorenzi
Marco Cecchinato
Izbornik:  Corrado Barazzutti

ARGENTINA
Federico Delbonis
Guido Pella
Juan Monaco
Juan Martin del Potro
Izbornik:  Daniel Orsanic

ČEŠKA - FRANCUSKA

Trinec, Werk Arena (beton, dvorana) 

ČEŠKA
Jiri Vesely
Lukaš Rosol
Adam Pavlašek
Radek Štepanek
Izbornik:  Jaroslav Navratil

FRANCUSKA
Jo-Wilfried Tsonga
Lucas Pouille
Nicolas Mahut
Pierre-Hugues Herbert
Izbornik:  Yannick Noah

SAD - HRVATSKA

Portland, Tualatin Hills Tennis Center (beton)

SAD
John Isner
Jack Sock
Bob Bryan
Mike Bryan
Izbornik:  Jim Courier

HRVATSKA
Marin Čilić
Borna Ćorić
Ivan Dodig
Marin Draganja
Izbornik:  Željko Krajan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije