Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S PONOSOM

David Beckham predstavio svoj nogometni klub!

Beckham
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
05.09.2018.
u 22:25

"Prije četiri godine sanjali smo nogometni klub. Danas smo ponosni što najavljujemo službeno ime i grb," poručio je Beckham.

Bivši engleski nogometni reprezentativac i jedan od najpoznatijih svjetskih sportaša David Beckham (43) predstavio je ime i grb svog kluba koji će se od 2020. godine natjecati u MLS-u.

Klub će se zvati Internacional Club de Futbol Miami, odnosno skraćeno - Inter Miami. Otkriven je i grb kluba. Grbom dominira crna boja, a iscrtan je rozom. Na njemu se nalaze i dvije roze čaplje prekriženih nogu, te rimski broj MMXX ili 2020. kada će Miami započeti s natjecanjem.

>> Pogledajte razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

"Prije četiri godine sanjali smo nogometni klub. Danas smo ponosni što najavljujemo službeno ime i grb," poručio je Beckham.

Bivši kapetan engleske reprezentacije je u veljači 2014. godine iskoristio opciju iz ugovora s bivšim klubom Los Angeles Galaxyjem kupivši franšizu po sniženoj cijeni od 25 milijuna dolara i uspio je dovesti MLS ligu u Miami. Beckham je imao mnogo problema kako bi osnovao klub. Prije svega zbog lokacije stadiona. Beckham je želio izgraditi stadion u luci, potom u 'downtownu', te u kvartu "Mala Havana", ali su svi pokušaji propali. Napokon u prosincu 2015. zajedno s ekipom investitora kupio je zemljište u Overtownu, jednom od najsiromašnijih kvartova Miamija.

Nakon što je četiri godine čekao dozvolu, Beckham je početkom ove godine dobio 'zeleno svjetlo' kako bi u Miamiju pokrenuo nogometni klub.

U američkoj nogometnoj ligi (MLS) trenutačno se natječu 23 kluba - 20 iz SAD i tri iz Kanade, a od 2020. godine u ligu će se uključiti i Beckhamov Miami.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije