Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK MLADIH:

Nekima će ovo biti prvo i zadnje prvenstvo u životu, zato je posebno

Dario Bašić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
19.05.2015.
u 21:05

'Izvukli smo se nakon psihološkog pada koji je uzrokovalo ispadanje od Belgije, ali smo se odlično motivirali i bili pravi kada najviše treba.'

Hrvatska reprezentacija do 17 godina plasirala se na Svjetsko prvenstvo prvenstvo u Čile. Izabranici Darija Bašića danas su svladali (1:0) Italiju, pa tako uspješno zaključili nastup na Europskom prvenstvu u Bugarskoj.

- Izvukli smo se nakon psihološkog pada koji je uzrokovalo ispadanje od Belgije, ali smo se odlično motivirali i bili pravi kada najviše treba - kazao je za Goal.com izbornik U-17 reprezentacije Dario Bašić, pa nastavio:

- Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro, poveli i potpuno kontrolirali tijek događaja. Talijani su u nastavku krenuli na sve ili ništa, a tada smo ih stvarno mogli unerediti. Mogli smo zabiti tri ili četiri gola, pa bi ovaj rezultat bio puno upečatljiviji.

Otkrio je izbornik i kad kreću pripreme za toliko iščekivano Svjetsko prvenstvo u Čileu, koje će se odigrati ove godine u listopadu i studenom. Ali otkrio je i da bi moglo biti problema s klubovima.

- Neke smo utakmice već dogovorili uoči samog turnira, u prijateljskim bi se ogledima trebali sučeliti Argentini i Čileu. No samo ako s njima ne budemo u skupini na Svjetskom prvenstvu. Prema Južnoj Americi ćemo otići desetak dana ranije kako bismo se prilagodili na tamošnje uvjete. Nadam se da će nam klubovi izaći u susret, nekim igračima to bi moglo biti prvo i zadnje Svjetsko prvenstvo u životu. A takvu im priliku nitko ne bi trebao uskratiti.

>> Što je još rekao izbornik Dario Bašić pročitajte na Goal.com

>> Hrvatska pobijedila Italiju i izborila Svjetsko prvenstvo u Čileu!

Komentara 4

KE
kentie
17:40 21.05.2015.

Joj nemojte tako prema tim mladićima...ma svima njima bit će to prvo svjetsko prvenstvo u životu...

IK
Ikonoklast
00:45 20.05.2015.

Nadam se da ce nam KLUBovi izaci u susret? koje ruganje s narodom. Ok,nadam se da ce Jozak pokusat urazumjet klubove da puste momke u j.ameriku. Valjda ce naci zajednicki jezik s KLUBovima? Ima li Jozak dobre veze a tim KLUBovima pa da ih urazumi? Jozak mora dobiti velike putne troskove od HNS-a dok posjeti i uvjeri klubove da puste igrace. dug je put od kajzerice do maksimira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije