Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina

Darijo Srna i Šahtar sele u Harkiv koji postaje njihov privremeni dom

Šahtar
Foto: Šahtar
1/6
30.01.2017.
u 20:01

Šahtar već tri godine djeluje u progonstvu, svoje domaće utakmice igrao je većinom u Lvovu, a povremeno i u Harkivu, koji sada postaje njihov privremeni dom

Ukrajinski nogometni div Šahtar obijavio je da će sve svoje domaće utakmice ove godine igrati na stadionu Metalista u Harkivu, gradu udaljenom 240 kilometara od domicilnoga Donjecka,u kojem Šahtar ne može igrati zbog ratnih sukoba.

Šahtar već tri godine djeluje u progonstvu, svoje domaće utakmice igrao je većinom u Lvovu, a povremeno i u Harkivu, koji sada postaje njihov privremeni dom.

Stadion u Harkivu je kapaciteta 40.000 mjesta, a radi se o modernome zdanju izgrađenom za Euro 2012 i domu Metalista, kluba koji je prošle godine bankrotirao i prestao je postojati.

Prvi protivnik Šahtara u Harkivu bit će španjolska Celta 23. veljače u utakmici šesnaestine finala Europa lige, dok se ukrajinsko prvenstvo nastavlja krajem veljače.

Šahtar, čiji je kapetan Darijo Srna, ne igra u Donjecku još od 2014. godine, a njihova Donbas Arena je znatno oštećena u sukobima ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije