Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za četvrtfinale

Danski izbornik poslao poruku koja je sjajna za Hrvatsku uoči utakmice odluke

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 2 - Japan v Denmark
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.01.2021.
u 09:02

– Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, moramo biti spremni za četvrtfinale. Naravno da ćemo ući u utakmicu i pokušati nešto izvući iz nje, ali nikako si ne postavljamo imperativ pobjede.

Hrvatskoj reprezentaciji za nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, uz pobjedu Katara nad Argentinom, potrebna je i pobjeda nad svjetskim prvakom Danskom.

Kako su Skandinavci već osigurali prvo mjesto u skupini 3, svi se nadamo da neće ići punim gasom na Červarove izabranike. Jučer je stigla vijest koja je svakako dobra za našu reprezentaciju.

Kako pišu danski mediji, Mikkel Hansen ne bi trebao zaigrati protiv Hrvatske jer ga je pokosila crijevna viroza. I nije on jedini, ima još igrača u danskim redovima koje mori isti problem.

Video – Što je kazao Lino Červar uoči Danske

 

– Postoji poboljšanje. Mikkel je uspio ustati iz kreveta, počeo je i razgovarati, ali daleko je od dobrog zdravlja. Još uvijek ima problema s prehranom – pišu danski mediji, a njihov je izbornik Nikolaj Jacobsen rekao:

– Još ne znam za Mikkela i Hrvatsku. Teško je reći, sve ovisi o tome kada će moći početi normalno jesti. Imamo još sedam, osam igrača s istim problemom. Vjerojatno je zbog hrane u hotelu. I neke druge reprezentacije imale su istih problema.

Hrvate dodatno mogu ohrabriti i riječi izbornika Jacobsena koji je ustvrdio da Danci neće juriti za pobjedom.

– Pobjeda pod svaku cijenu ne dolazi u obzir, moramo biti spremni za četvrtfinale. Naravno da ćemo ući u utakmicu i pokušati nešto izvući iz nje, ali nikako si ne postavljamo imperativ pobjede. Vidjet ćemo prvo tko će biti fizički spreman za tu utakmicu. Najvažnije je imati što više svježih igrača za četvrtfinale u srijedu. O tome se radi u ovom trenutku – rekao je Jacobsen.

Komentara 10

DM
drazen.muhvic
11:25 25.01.2021.

Lako za Dansku i njihov sastav. Pitanje je hoće li naši napokon zaigrati u najjačoj postavi? Ili će i dalje Lino slagati sedmorku na terenu?

RO
roland
15:41 25.01.2021.

Ovo je, nažalost, metuzalem reprezentacija. Na OI u Tokiji, dakle 1. kolovoza 20121. ovi igrači će imati kronološku dob kao što je dolje izračunato: Zlatko Horvat, 36 godina 10 mjeseci; Marin Šego točno 36 godina; Željko Musa 35 god. 77 m.j; Ivan Čupić 35 god. 4 mj.; Janko Kević 35 god. 3 mj.; Mate Šunjić 34 god. 5 mj.; Domagoj Duvnjak 33 god. 2 mj.; Igor Karačić 32 god. 9 mj.; Manuel Štrlek 32 god. 8 mj.;Ivan Pešić 32 god. 5 mj.; Marino Marić 31 god. 2 mj.; Ilija Brozović 30 god. 2 mj. Precizno sam izračunao i iznenadio se da je to kronološki vrlo stara reprezentacija, a Cindić je već treće veliko natjecanje povrijeđen. Ok, golmani su druga stvar, no i Lino je već dao svoje i teško sve to prati.

Avatar 15545
15545
16:09 25.01.2021.

Razbice nas Danci! Nema danas CG sudija da nas spase...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije