Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI DAN PRIJELAZNOG ROKA

Danski branič Maehle iz Genka prešao u Atalantu

UEFA Nations League - Belgium v Denkmark
Lefevre Sylvain/ABACA/PIXSELL
04.01.2021.
u 22:07

"Vrlo sam dinamičan igrač i uvijek dajem sve od sebe za momčad i za obranu. No, vrlo sam napadački orijentiran branič i mogu igrati na obje strane", izjavio je 23-godišnji Danac

Prvog dana zimskog prijelaznog roka u Italiji obrana Atalante dobila je pojačanje iz belgijskog Genka iz kojeg je stigao 23-godišnji Danac Joakim Maehle, objavio je talijanski prvoligaš u ponedjeljak ne otkrivajući financijske detalje transfera.

Maehle je u Genku proveo četiri godine.

"Vrlo sam dinamičan igrač i uvijek dajem sve od sebe za momčad i za obranu. No, vrlo sam napadački orijentiran branič i mogu igrati na obje strane", izjavio je 23-godišnji Danac koji je u reprezentaciji debitirao u rujnu prošle godine te u šest nastupa postigao jedan pogodak.

U Genku je uglavnom igrao na desnoj strani, a za reprezentaciju na desnoj, a njegova sklonost ofenzivi dobro će se uklopiti u nogometnu filozofiju Giana Piera Gasperinija.

Atalanta je u nedjelju novu kalendarsku godinu otvorila uvjerljivom pobjedom 5-1 protiv Sassuola, a trenutačno se nalazi na sedmom mjestu Serie A.

Klub iz Bergama je prošle sezone kao debitant u Ligi prvaka stigao do četvrtfinala i nesretno ispao od kasnijeg finalista francuskog PSG-a, u veljači i ožujku će se boriti protiv Real Madrida za proboj među osam najboljih momčadi elitnog europskog natjecanja.

U tim dvobojima vjerojatno neće biti kapetana Alejandra 'Papua' Gomeza koji se sukobio s glavnim trenerom i spreman je napustiti Atalantu. Gomez je u posljednjih pet utakmica u domaćim natjecanjima nastupio samo jednom i to kao zamjena.

Prema pisanju talijanskih medija Gomez je već dogovorio sve uvjete prijelaza u milanski Inter, a sada ostaje samo klubovima dogovoriti se oko visine odštete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije