Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WMC

Dankinja i Poljak pobjednici sedam maratona na sedam kontinenata

Eliud Kipchoge slavio na berlinskom maratonu
Foto: Reuters/Pixsell
14.02.2020.
u 11:54

Iznimno naporna utrka započela je maratonom u Cape Townu, a potom na ruskoj istraživačkoj postaji Novolazarevskaja na Antarktici, gdje su po surovim uvjetima svi sudionici ubilježili najsporija vremena

Poljak Milosz Pasiecznik i Dankinja Kristina Madsen pobjednici su World Marathon Challenge, natjecanja u kojem su atletičari u samo sedam dana istrčali sedam maratona na svih sedam kontinenata.  

Iznimno naporna utrka započela je maratonom u Cape Townu, a potom na ruskoj istraživačkoj postaji Novolazarevskaja na Antarktici, gdje su po surovim uvjetima svi sudionici ubilježili najsporija vremena.

Natjecanje je završilo maratonom u Miamiju, nakon kojeg je kod žena slavila Madsen s prosječnim vremenom od 3 sata, 25 minuta i 57 sekundi, a Pasiecznik je bio najbrži kod muških s 3:33:25 sati.

Oko stotinu sudionika je posebnim čarter-letovima u sedam dana obišlo cijeli kontinent, od Cape Towna, Antarktike, australskog Pertha, Madrida, Dubaija, brazilske Fortaleze i Miamija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije