Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Dani Olmo prvi put počinje utakmicu, Gavranovićev post traje 265 minuta

02.08.2019.
u 14:10

Bjelica je kao igrač Osijeka samo jednom u Hrvatskoj ligi nastupio protiv kluba iz Velike Gorice, tadašnji Radnik, i tada, u rujnu 1992. godine, glatko izgubio 1:3. Osječane je tada hat trickom slomio čuveni velikogorički španer Dinko Livada

Dinamo u svom trećem nastupu ove sezone u Maksimiru danas od 20 sati (prijenos na Arenasportu 3) dočekuje Goricu, momčad protiv koje trener plavih Nenad Bjelica u prošloj sezoni u četiri međusobna ogleda ima stopostotan učinak, četiri pobjede (3:1, 2:1, 1:0, 1:0).

Zanimljivo, Bjelica je kao igrač Osijeka samo jednom u Hrvatskoj ligi nastupio protiv kluba iz Velike Gorice, tadašnji Radnik, i tada, u rujnu 1992. godine, glatko izgubio 1:3. Osječane je tada hat trickom slomio čuveni velikogorički španer Dinko Livada.

Test za Dinamovu obranu

– Goricu smo pobijedili u sve četiri utakmice, a prve tri bile su tvrde, otvorene, mogle su i drukčije završiti – kazao je Nenad Bjelica u najavi današnje utakmice i nastavio:

– Oni su bili iznenađenje za sve prošle godine, jako mi je drago da je moj kolega Jakirović napravio kvalitetnu momčad, u kvalitetnoj atmosferi, u dobroj sredini i da nastavljaju u ovoj sezoni onako kako su završili prošlu. Mi se naravno nadamo pobjedi, vjerujemo da ćemo imati dovoljno snage da pobijedimo iako znamo da se suprotstavljamo jednoj vrlo ozbiljnoj momčadi koja ima jako dobre tranzicije, nogometaše koji mogu svojom kvalitetom riješiti utakmicu, kao što su Lovrić, Zwolinski, Ndiaye, Miya. To su sve kvalitetni igrači koji su u Prvoj HNL ‘top of the top’. No vjerujem da će naši igrači koji istrče biti bolji i da ćemo pobijediti.

Bjelica dočekuje Goricu u ‘predigri’ dosad najvažnije utakmice sezone, prvoga ogleda 3. pretkola Lige prvaka s Ferencvárosem (utorak, 20 sati), i vjerojatno će najvažnije igrače danas poštedjeti. Međutim, Bjelici je itekako stalo da apsolvira Goricu sigurnom i uvjerljivom izvedbom, ne samo zbog publike i stvaranja pozitivnoga ozračja uoči Ferencvárosa, nego i stoga što Dinamov trener ganja šestu uzastopnu pobjedu na početku sezone, što do sada nije ostvario nijedan trener plavih u poslijeratnoj povijesti. Usto, poletna, goropadna Gorica izvrstan je test za obrambene mogućnosti plavih, koji u ovoj sezoni još nisu primili nijedan pogodak.

Upravo spomenuti podaci, kao i činjenica da briljantni Bruno Petković igra u životnoj formi, a Dani Olmo nakon mnogo vremena će početi utakmicu..., najbolja su pozivnica za zagrebačku publiku. Na žalost, kad smo već kod publike u Hrvatskoj nogometnoj ligi, prvi pokazatelji posjećenosti na našim stadionima ove sezone nisu obećavajući.

Tako je prvih deset prvoligaških utakmica ove sezone na stadionima gledalo ukupno 30.147 navijača, a u istom razdoblju lani ta je brojka iznosila 36.037. Dinamo je u prve dvije utakmice koje je igrao pred publikom, u Superkupu s Rijekom i u prvenstvu s Lokomotivom, u prosjeku u Maksimiru imao 4.100 ljudi na stadionu.

Atiemwen protiv Gorice

Uz Danija Olma, u fokusu će danas biti još dvojica nogometaša Dinama. Nigerijac Iyayi Atiemwen, kojega je u prošloj sezoni ‘izmislio’ Sergej Jakirović, zaigrat će protiv donedavnih suigrača i pokušati učvrstiti poziciju kod Bjelice, dok će Mario Gavranović tražiti svoj prvi pogodak ove sezone. Švicarac je još uvijek ‘suh’ nakon 265 odigranih minuta, što za takvoga centarfora nije ohrabrujući podatak.

Mogući sastav Dinama: Livaković; Stojanović, Lešković, Perić, Šitum; Moro; Atiemwen, Majer, Olmo, Oršić; Gavranović.

Komentara 5

DM
drago.miota
15:02 02.08.2019.

je--te Gavranovič uigravaj sastav za utorak nečeš u utorak na fetenc sa 5 novih bez ijedne tekme zajedno ovaj sastav sa mađarima nemože ni sa Olmom

Avatar Tigar63
Tigar63
15:21 02.08.2019.

Kako to da ne igra Gojak? Taj nogometni fantazist jedini može puknuti loptu poviše minareta, isto tako može oduzeti 10 lopti i svih 10 krivo dodati.

VL
vladek
14:43 02.08.2019.

Gavranović je dao šta je imao na Rijeci.U Dinamu NULA OD NULE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije