Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov dragulj

Dani Olmo pakira kofere, ali za Tursku: Ne kontroliram kamo ću

Dani Olmo
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
07.01.2019.
u 13:11

U Dinamu sam sretan, meni se nikamo ne žuri - poručio je Olmo, svjestan da 25 milijuna eura preko noći mogu sve promijeniti

Kad je u prosincu završio derbi Dinama i Hajduka u kojem su plavi slavili, igrači Nenada Bjelice gotovo su iste večeri pojurili na odmor. Među zadnjima je Zagreb napustio Dani Olmo.

Naime, kapetani naših nogometnih prvoligaša izabrali su ga za najboljeg igrača naše lige pa je ostao da bi primio trofej, a onda otišao u Španjolsku. Rodom je iz Terrasse, grada s malo više od 200.000 stanovnika, nedaleko od Barcelone.

– Lijepo je ponovno bilo biti kod kuće, nakon dugo vremena – uz smiješak je rekao Olmo nakon prvog treninga na početku priprema. I on i svi su bili dobro raspoloženi, očito im je odmor legao.

Trenirao sam i na odmoru

Koliko dugo niste bili kod kuće?

– Pa zadnji put sam bio ljetos, prije sedam mjeseci. Morate priznati da je to dugo. Zato mi je bilo jako lijepo sve opet vidjeti, moje bake, prijatelje koji nisu imali prilike posjetiti me u Zagrebu.

To je doista dugo, pogotovo za mladića kakav je Olmo kojem je tek 20 godina. No barem je za Božić bio sa svojima. Što se kod vas jede za te blagdane?

– Puuuno škampa, jede se paella, a najbolji škampi kod moje su bake. Samo morao sam paziti, ne smiješ se opustiti i previše jesti, uvijek moramo paziti na težinu.

Jeste li dobili pokoji kilogram?

– Ma neee, super sam.

Dakle, spremni ste za pripreme?

– Jesam, dobro se osjećam, baš sam se dobro odmorio. Doduše, i na odmoru sam malo trenirao.

To su vam zadali u Dinamu?

– Da, dobili smo programe rada kako bismo u dobrom stanju krenuli u pripreme. Nema odmora ni na odmoru, ha-ha. Ma ima, pa kažem da sam se dobro odmorio nisu ti treninzi kao kad smo ovdje.

I dalje se piše da ste najvredniji igrač Dinama, da je mnogo klubova zainteresirano. Pisali su o tome i Španjolci, a zanimanja će biti i više. Ne smo što ste najbolji igrač HNL-a nego ste postali i mladi španjolski reprezentativac. Kako gledate na sve to priče?

– Ja vam se s tim stvarima i ne bavim, a još ih manje kontroliram, time se bave moj tata i moj menadžer. Moje je samo da razmišljam o treningu, o svojem radu, to je sve što mogu. A u Dinamu sam sretan, meni se nikamo ne žuri. Pred nama je novih teških šest mjeseci, ali vjerujem i lijepih šest mjeseci drugog dijela sezone.

Htjeli ste europsko proljeće, izborili ste se za njega i sad će ove pripreme možda i u glavi biti drukčije. Dosad se Dinamo zimi pripremao samo za domaća natjecanja, a sad je tu i Europa.

Samo da ga netko ne kupi

– Polako, pa tek smo krenuli s pripremama, bit će vremena za priču o europskim utakmicama. Sad treba odraditi ovih nekoliko dana u Zagrebu pa više od dva tjedna u Turskoj, a onda idemo korak po korak, kako budu dolazile utakmice.

Jeste li zadovoljni ždrijebom i Viktorijom Plzen?

– Nema laganih suparnika u nokaut-fazi. Dobili smo suparnika koji je igrao Ligu prvaka, bili su treći u izuzetno jakoj skupini – kaže Olmo.

To i je upozorenje, Viktorija je bila treća, iza Real Madrida i Rome, a ispred CSKA Moskve.

– To je stvarno bila teška skupina, ali teška je bila i naša u Europskoj ligi, a napravili smo pravi posao. I dalje vjerujemo u sebe, imamo mjesec dana da se dobro pripremimo za nastavak sezone i uvjeren sam da ćemo biti na sto posto kad dođu utakmice – zaključio je Olmo.

Nadajmo se da će plavi doista biti spremni i da će biti kao i jesenas, ako ne i bolji. I možemo se samo nadati da u Maksimir neće sletjeti službena ponuda od 20, 25 milijuna eura za Olma, ponuda koju nitko ne bi mogao odbiti. Rado bismo Olma još gledali u Dinamu.

Komentara 4

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:36 07.01.2019.

Normalan dečko 😄

FR
freeshooter
14:17 07.01.2019.

Odličan dečko, iza kojeg stoje stabilni i pametni roditelji. Ja to vidim ovako, u Dinamu barem još do slijedeće zime, pa onda transfer svih transfera, 50 mil eura, i to neće biti puno za gladne novim talentima, a prebogate klubove. Više se nemora prodavati u dobar europski klub za manje, u neku dodatnu razvojnu fazu, pa koji onda nako dvije godine napravi takav veliki transfer u velikane, te i zaradi najviše, sada se ljestvica diže, te će Dinamo, s obzirom na europu, početi direktno ostvarivati takve velike transfere, to je ono, nova desetljetka, proljeća u europi!

DM
drago.miota
15:26 07.01.2019.

da je Olmo Hajdukovac Dalič ga nikad nebi pustio da igra za španjolsku!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije