Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki intervju

Dani Olmo: Modrić će dobiti i Fifinu nagradu

Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
11.09.2018.
u 12:31

– Igrati Ligu prvaka bio je naš san i svakako jedan od razloga zbog kojeg sam došao u Dinamo. Ali, to je teško natjecanje u kojem ne dobiva uvijek onaj koji je bolji.

Dani Olmo već je četiri godine u Dinamu, vrijeme doista brzo leti. Iako mu je tek 20 godina, u Maksimiru je skupio 105 utakmica, najviše od toga za prvu momčad plavih (68), pa za drugu 25 i za juniorsku (i u Ligi prvaka mladih) 12.

Samo jednom u tom periodu u Dinamu nije bio najsretniji, onda kada nije igrao, no u posljednje vrijeme neizostavan je dio udarne postave plavih.

>> Pogledajte trening hrvatske reprezentacije u Elcheu

Ali, taj dečko nikada nije rekao da je zažalio što je iz Barcelone i njezine La Masije došao u Maksimir. Nekoliko nam je puta rekao da je jedan od rijetkih iz svoje generacije koji igra za neku prvu momčad. Dečko je izabrao svoj put i drži ga se.

Jeste li zadovoljni svojom formom, dojam je da ste i u ovu sezonu krenuli odlično, a onda malo pali?

– Nisam zadovoljan. Uvijek želim učiti i biti bolji. Uvijek želim dobiti utakmicu bez obzira na ime protivnika. To je dio mojeg karaktera. Nikada se ne zadovoljavam trenutačnim, nego želim više i bolje. Mislim da imam još puno prostora za napredak – kazao nam je mladi Španjolac.

I Dinamo je dobro krenuo u sezonu, da nije posrtanja s Young Boysima, bilo bi sjajno, jeste li jako razočarani što niste ušli u Ligu prvaka?

– Igrati Ligu prvaka bio je naš san i svakako jedan od razloga zbog kojeg sam došao u Dinamo. Ali, to je teško natjecanje u kojem ne dobiva uvijek onaj koji je bolji. Bili smo bolji u uzvratu, ali dvije akcije u dvije minute izbacile su nas iz Lige prvaka. Igranje u Europskoj ligi daje nam priliku da učinimo neke velike stvari i napravimo Dinamo još većim imenom.

Dug je san prezimljavanje u Europi, koliko Dinamo može u ovoj skupini, kako ocjenjujete suparnike?

– Mi možemo protiv svakoga. Vani, a pogotovo kod kuće, budemo li imali vjetar u leđa od naših navijača, kao što je to bilo protiv Young Boysa, možemo puno. Neće biti lagano, ali pozitivni smo.

>> Pogledajte galeriju s prijateljske utakmice Portugal - Hrvatska

Dani Olmo
1/11

Možete li usporediti današnji Dinamo s onim od prošle sezone, u čemu ste bolji?

– Lanjska eliminacija iz Europe pokazala nam je ovo što sam vam maloprije govorio. Iskustvo nam je dalo da budemo bolji ove sezone. Ne osjeća se previše odlazak nekih igrača zato što su se nova imena brzo prilagodila za natjecanje na najvišoj razini. Stvorila se dobra atmosfera u svlačionici.

Hrvatska je stigla do srebra na Svjetskom prvenstvu, je li vas iznenadila?

– Ne vjerujem u iznenađenja. Hrvatska je pokazala razinu kvalitete, visoku razinu koju posjeduje. Igrači igraju u najboljim klubovima i u najboljim ligama. Takve stvari ne događaju se slučajno, moraš to izazvati – mirno je razmišljao mladi Španjolac.

Koliko je ta dobra atmosfera oko reprezentacije utjecala na Dinamo?

– Mislim da je utjecala na sve. I na naše navijače koji su ponovno počeli dolaziti na Maksimir, na ljude u klubu, pa i na nas u svlačionici. Osjeti se neka dobra vibracija i samo neka potraje.

Španjolska reprezentacija nije puno napravila u Rusiji, može se reći da je podbacila ispadanjem od Rusije u prvoj utakmici nokaut faze. Kakvu je očekujete u utorak protiv Hrvatske, kakva bi to mogla biti utakmica?

– Otvorena s obje strane. Španjolska, kao i Hrvatska ima igrače koji su u samom svjetskom vrhu i tu nema favorita. Veselim se toj utakmici.

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

Jeste li se sretali s Luisom Enriqueom. Legendom Barcelone, sadašnjim izbornikom Španjolske?

– Imam jednu fotografiju s njim kada sam imao deset godina, ali osobno ga ne poznajem.

Dani je bio mladi španjolski reprezentativac, no posljednjih godina ne stižu mu pozivi. Imate li kontakte s izbornikom U21 reprezentacije, ima li šanse da vas pozove?

– Nemam osobne kontakte, ali uvjeren sam da ljudi iz Saveza prate moj rad i igre u Dinamu.

Dani ne voli pitanja o igranju za Španjolsku ili Hrvatsku. Naime, zanimljiv je Hrvatskoj, u kojoj bi uskoro mogao dobiti državljanstvo. Ponovio je nekoliko puta da će mu, dođe li u takvu situaciju, biti jako teško odlučiti, da će mu to možda biti i najteža odluka. Ali, jednu je tešku donio sa svojom obitelji, kada je odlučio doći u Dinamo iz Barce.

A o novom izazovu razmišljat će ako i kada dođe. Staložen je dečko koji ni u jednom trenutku nije gledao na izlazna maksimirska vrata kao brojni mladi igrači. Odlučio je ovdje pokazati koliko može, napredovati, a dođe li prava ponuda koja bi bila zanimljiva Dinamu i njemu, onda će o tome razmišljati, sada je koncentriran samo na nogomet.

Luka Modrić bio je najbolji igrač SP-a, najbolji igrač sezone po Uefi, tko će dobiti nagradu Fife, tko ju je po vama više zaslužio, Luka ili Cristiano Ronaldo?

– Ovo je bila velika godina za Luku Modrića. Mislim da će nagrada biti njegova – zaključio je Olmo.

A i on je dobio lijepo priznanje, našao se među najboljih 60 igrača za nagradu Golden boy 2018., riječ je o prestižnoj nagradi za mlade igrače koju su dosad dobivali velikani kao Messi, Rooney, Pogba, Mbappe... Biti među 60 najboljih nije mala stvar.

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Starotopoljanin
16:57 11.09.2018.

pametan decko,dobar igrac,i super je odlucio doci u dinamo.da je ostao u barceloni sigurno nebi bio tako dobar igrac.u dinamu jako dobro radi i napreduje,i vjerujem da ce za godinu dana zaigrati za hrvatsku reprezentaciju,i ond otici u neki od velikih klubova u evropi.bravo olmo i samo tako dalje.suerte ijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije