Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Dani Olmo debitirao za Leipzig, ali izgubili su važne bodove

Dani Olmo
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell
1/3
01.02.2020.
u 21:17

Ivan Perišić igrao je sve do 90. minute za Bayern iz Münchena koji je kao gost s 3-1 (3-1) svladao Mainz 05 i tako barem na nekoliko sati zasjeo na vrh ljestvice

U derbiju 20. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig i Borussia iz Moenchengladbacha su igrali 2-2 (0-2).

Gosti su u prvom poluvremenu stigli do prednosti od 2-0 golovima Pleae (24) i Hofmanna (35), a domaći su u nastavku uspjeli spasiti bod preko Schicka (50) i Nkunkua (89).

Donedavni igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo debitirao je za RB Leipzig ušavši s klupe u 69. minuti. Ovim remijem RB Leipzig nije se uspio vratiti na vrh ljestvice, sada ima 41 bod, jedan manje od Bayerna koji je ranije u subotu kao gost svladao Mainz 05 s 3-1 (3-1). Borussia Moenchengladbach je četvrta s 39 bodova, koliko ima i treća Borussia Dortmund koja je u ranijem terminu s uvjerljivih 5-0 svladala Union Berlin.

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Andrej Kramarić bio je strijelac za Hoffenheim u 2-1 (1-1) domaćoj pobjedi protiv Bayera iz Leverkusena. Kramarić je u 23. minuti odlično pratio akciju svog sastava te pravovremeno utrčao u peterac i neometan s dva metra zakucao loptu u mrežu nakon ubacivanja Kaderabeka s desnog boka čime je poravnao rezultat na 1-1. Prethodno je Diaby u 11. minuti doveo Bayer u vodstvo, da bi u nastavku utakmice Skov u 65. minuti pogodio za konačnih 2-1. Kramariću je ovo bio šesti pogodak u prvenstvu ove sezone, a igrao je svih 90 minuta za Hoffenheim koji je sada sedmi na ljestvici s 33 boda, jednim manje od petog Bayera.

Ivan Perišić igrao je sve do 90. minute za Bayern iz Münchena koji je kao gost s 3-1 (3-1) svladao Mainz 05 i tako barem na nekoliko sati zasjeo na vrh ljestvice. Strijelci za Bavarce bili su Lewandowski (8), Mueller (14) i Thiago Alcantara (26), dok je Saint Juste (45) samo ublažio poraz domaćih.

Tin Jedvaj odigrao je čitav susret za Augsburg u 2-1 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Werdera, a njemu je upisan nespretni autogol kojim su gosti poveli u 26. minuti. Jedvaja je u pokušaju da ispuca loptu iz vlastitog peterca napucao suigrač Gouweleeuw. U nastavku su Niederlechner (67) i Vargas (82) osigurali preokret. Augsburg je deveti s 26 bodova, dok je Werder ostao 16. sa 17.
Borussia iz Dortmunda s visokih 5-0 (2-0) svladala je na svom terenu Union Berlin, a 19-godišnji Norvežanin Erling Haaland, koji je u siječnju stigao u Dortmund iz RB Salzburga postigao je nova dva pogotka. Mladi Norvežanin je tako u svoja prva tri nastupa za "žuto-crne" postigao čak sedam pogodaka.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije