Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacije

Večeras moramo do boda, evo koje nas kombinacije zatim vode u polufinale

Rukometaši
Foto: Pixsell/Reuters
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.01.2019.
u 17:20

Bitno je danas ne izgubiti jer bi to značio kraj nadanja za medalju, ali neriješenim rezultatom još uvijek igrači Line Červara ostaju u igri za polufinale

Hrvatska rukometna reprezentacija dobro je zakomplicirala situaciju u skupini i borbi za polufinale. 

Da nije došlo do neugodnog poraza protiv Brazila, Hrvatska bi mogla krenuti i s laganim kalkulacijama. Ovako, s izgubljenim bodovima u prvoj utakmici, kalkulacije su svedene na minimum i za polufinale će najvjerojatnije trebati pobijediti i Njemačku večeras u 20.30 sati, ali i Francusku u srijedu u 18.00 sati. 

Ipak, postoje još tri varijante u kojima izabranici Line Červara mogu doći do borbe za medalju ako i ne pobjede u obje utakmice.

>> Pogledajte hrvatske rukometaše uoči utakmice s Brazilom

 

Ako Hrvatska danas bude bolja od domaćina, a zatim Nijemci u srijedu u posljednjoj utakmici ne pobijede Španjolsku, mi bi išli dalje i ako izgubimo od Francuske jer bi imali šest bodova, a Njemačka pet ili šest, ali zbog poraza u međusobnom susretu ispali bi s prvenstva. Ipak, i tu postoji još jedan uvjet - Brazil ne bi smio pobijediti i Španjolsku i Island

Hrvatska može proći i u trokutu koji bi se stvorio između Francuske, Njemačke i Hrvatske. Ako Hrvatska i Njemačka odigraju bez pobjednika, a zatim Hrvatska pobijedi Francusku i Njemačka odigra neriješeno sa Španjolskom, sve tri reprezentacije imale bi po sedam bodova i u tom trokutu Hrvatska bi u međusobnim duelima bila najbolja te tako osvojila skupinu.

I na kraju ako Hrvatska pobijedi Njemačku i odigra neriješeno s Francuskom. Remi s Francuzima uz pobjedu nad Njemačkom odgovarao bi i nama i Francuzima jer bi Francuska završila kao pobjednik, Hrvatska bi bila druga, a Njemačka bi ispala iz borbe za medalju.

Bitno je danas ne izgubiti jer bi to značio kraj nadanja za medalju, ali neriješenim rezultatom još uvijek igrači Line Červara ostaju u igri za polufinale.

Pozitivan omjer

Hrvatska rukometna reprezentacija može se pohvaliti da ima pozitivan međusobni omjer s Njemačkom, što je prava rijetkost s obzirom na to da je Njemačka rukometna velesila. 

U deset dosadašnjih utakmica Hrvatska je slavila čak sedam puta, Nijemci imaju dvije pobjede, a jedan dvoboj je okončan remijem. 

Od sedam hrvatskih trijumfa posebno se izdvajaju oni iz 2003. i 2004. godine koji su Kaubojima donijeli svjetski i olimpijski naslov. U finalnom dvoboju Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine Hrvatska je pobijedila s 34-31 i osvojila naslov prvi i zasad jedini naslov svjetskog prvaka. 

Godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Ateni opet su u finalu igrali Hrvatska i Njemačka. I tada je Hrvatska slavila s 26-24, uz devet golova Mirze Džombe te po deset obrana vratara Venia Loserta i Vlade Šole. U obje utakmice koje su slavna povijest hrvatskog rukometa izbornik je bio Lino Červar. 

U zadnjih 14 godina Hrvati i Nijemci su se sastali samo dvaput - na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. Hrvatska je u razigravanju od petog do osmog mjesta pobijedila s 28-23, a dvije godine kasnije na svjetskoj smotri u Francuskoj Nijemci su pobijedili s 28-21. 

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči utakmice s Makedonijom

 

 

Komentara 6

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
18:36 21.01.2019.

Moja matematika: Moramo Švabama više golova zabiti nego primiti. To je to. Nadam se da Lino Červar ne ide opet na "klasično otvaranje 7:6" :D

DU
Deleted user
17:51 21.01.2019.

Jeb... vam matematiku. POBJEDITI sve.

DU
Deleted user
18:21 21.01.2019.

Ovo je rukomet a ne Hrvatska Lutrija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije