Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBO VS. KARLO

Dan završava hrvatskim derbijem

Ivan Ljubičić
Reuters
21.01.2010.
u 09:34

U Hisense Arenu će u petak oko 11 sati po hrvatskom vremenu izići dva hrvatska tenisača. Ivan Ljubičić i Ivo Karlović igrat će meč 3. kola Australian Opena.

Prije njih na tom terenu (u devet sati po hrvatskom vremenu) postavljene su Kim Clijsters i Nadežda Petrova.

Bit će to tek drugi ogled Ljubičića (24. na svijetu) i Karlovića (39. na svijetu) na ATP turnirima. Dosad su jedini odigrali 2005. godine na travi Nottinghama, a pobijedio je Ivo Karlović 6-1, 3-6, 7-6(1).

Marin Čilić će nešto ranije na teren, makar bi se i program na Margaret Courtu mogao odužiti pa bi Čilić i Wawrinka (19. igrač na ATP ljestvici) također mogli igrati rano ujutro po hrvatskom vremenu. Program započinje u jedan sat ujutro (po hrvatskom vremenu), a Hrvat i Švicarac igraju četvrti meč po redu. Prije njih će na teren: Junaid / Luczak - Zelenay / Marx, pa Wickmayer-Errani i Monfils-Isner.

Bit će to šesti međusobni Čilićev i Wawrinikin meč u karijeri. Švicarski tenisač dobio je prva četiri meča, ali je Čilić bio uspješniji ove godine u finalu Chennaija. Slavio je nakon dva tie-breaka, 7-6(2), 7-6(3).

Ljubičić i Karlović uspješni i u parovima

Osim što dobro gura u pojedinačnom dijelu turnira, hrvatski tenisač Ivan Ljubičić  imao je i uspješnu premijeru na turniru parova na Australian Openu.

U prvom su kolu Ivan Ljubičić i njegov partner, čileanski tenisač Fernando Gonzalez, pobijedili šeste nositelje u Melbourneu, Čeha Františeka Čermaka i Slovaka Michala Mertinaka. Bilo je 6-3, 7-6(7) za hrvatsko-čileansku kombinaciju.

Ljubičić i Gonzalez mogli su favorizirane suparnike pobijediti i meč privesti kraju i ranije, ali su u drugom setu ispustili break prednosti (3-1). Na kraju ih taj korak unatrag nije stajao poraza.

U drugom će kolu parova igrati protiv pobjednika iz meča Becker / Mayer - Ball / Huss, a recimo da Ljubičić i Gonzalez u četvrtak igraju mečeve pojedinačnog turnira (3. kolo).

Ljubičićev suparnik je još jedan Hrvat, Ivo Karlović, a Gonzalez će igrati protiv ruskog tenisača Jevgenija Koroljeva.

Četvrtog dana Australian Opena aktivan je u igri parova bio i Ivo Karlović. Kao i Ljubičić, tako je i on u paru sa Srbinom Dušanom Vemićem pobijedio jedne od nositelja.

Sa 6-4, 3-6, 6-4 Karlović i Vemić svladali su devete nositelje, Nijemca Christophera Kassa i Belgijanca Dicka Normana. U idućem kolu igraju protiv domaće kombinacije Hensel / Jones.

Australian Open, parovi, 1. kolo
:

Ljubičić / Gonzalez - Čermak / Mertinak (6) 6-3, 7-6(7)

Karlović / Vemić - Kas / Norman (9) 6-4, 3-6, 6-4

Komentara 2

ZX
zark x
16:53 21.01.2010.

Neznam za koga cu navijati. Ivo igra dobro. Ivan igra dobro. Neznam ko ih ceka iza tog dvoboja. Ko bi mogao ici dalje. Hrvatska ide dalje.

ZX
zark x
16:59 21.01.2010.

Provjerio sam program. Pobjednik igra protiv Nadala. Mislim da Ivo tu ima vise sansi. Potajno cu navijati za Dr. Ivo. Ali nikome necu reci. Zelim mnogo asova Mozda rekordni broj asova za jedan mec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije