Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI NA POLJUDU

Damir Krznar: Hajduk će igrati kao protiv Rijeke, a mi idemo po naslov

05.05.2021.
u 15:33

– Protiv Rijeke su odigrali izuzetno dobru utakmicu. Opet su reaktivirali kandidaturu za mjesta koja vode u Europu. Sigurno će im motiv biti na najvišoj mogućoj razini. Očekujem zanimljivu i atraktivnu utakmicu i veseli me što i njima igra samo pobjeda

Bit će zanimljivo vidjeti može li Hajduk pomrsiti račune Dinamu u završnici borbe za naslov prvaka (srijeda, 18 sati, Arenasport 3). Više nego izvedbom splitske momčadi, dobar dio medija bavio se Hajdukovim trenerom Paolom Tramezzanijem, odnosno njegovim igrokazima s prikupljanjem dresova ili nepoštovanje službenog klupskog sponzora.

Lijepo je pobjeđivati

Moguće da će Talijan i za današnje kamere pripremiti nešto zgodno. Druga tema o kojoj se ovih dana najviše pisalo mladi su Hajdukovi lavovi poput Stipe Biuka ili Marina Ljubičića. Odavno se široj javnosti nije tako svidio neki novi klinac iz Hajdukove škole kao što je ovaj iznimno talentirani dvojac. Jedini je to put za stabilnost splitskog kluba.

U tom je tonu Tramezzani i najavio sraz s Dinamom na Poljudu.

– Uvijek je lijepo pobjeđivati. To daje smisao onome što radimo svaki dan. Sretan sam zbog igrača. Pokušat ćemo se regenerirati, pogotovo u fizičkom smislu, ali i mentalno – rekao je Talijan, a zatim se dotaknuo Stipe Biuka i Marina Ljubičića.

– Želim ovo zadovoljstvo podijeliti s našom Akademijom i trenerima koji su radili s Biukom i Ljubičićem. Moj je izbor bio lagan. Dva mjeseca već treniraju s nama. Drago mi je zbog njih. Sada je njima sve lako. Nadam se da će i dalje ostati na zemlji. Važan je i klub da ih zaštiti, kao i njihove obitelji. Najteže za njih tek dolazi. Talent nije dovoljan da postaneš veliki igrač. Oni talent imaju, dobri su momci, tako se i ponašaju. Ozbiljni su i profesionalni. Ne bi smjeli izgubiti ono što ih je dovelo dovde.

Pričao je Talijan i o šansama u borbi za Europu.

– Ne želimo se skrivati. Igrači bili dobri i došli u situaciju da se bore za san svih. Uvjeren sam da će oni vjerovati u to do samog kraja. Ako se boriš do kraja, bez obzira na rezultat, nema zamjerki. Ako ne uspijemo, ako naši rivali budu bolji, čestitat ćemo im. Da je danas kraj sezone, ne bismo imali za čim žaliti jer dajemo sve od sebe – istaknuo je Tramezzani.

Može li Hajduk ponuditi nešto novo u odnosu na posljednji ogled tih dviju momčadi u Maksimiru?

– S naše strane može biti drukčija taktička postavka. S obzirom na izostanke koje imamo, u obrani pokušavamo igrati na drukčiji način. Mislim da Dinamo neće mijenjati svoj način igre. Znamo da ovo nije ‘normalna utakmica’, ali u takvim je susretima nekad dovoljno malo da se stvari okrenu u dobrom ili lošem smjeru – zaključio je Tramezzani.

Naravno da je puno toga na strani Dinama, posebice zbog dojma iz posljednjeg ogleda tih dviju momčadi u Maksimiru. A što u najavi o derbiju kaže Damir Krznar?

– Stvorili smo si relativno komotnu situaciju pred ovo gostovanje u Splitu. Imamo šest bodova prednosti. Do kraja imamo još pet utakmica, a svi ostali četiri. To je iznimno dobra situacija ako govorimo o psihološkom pritisku. U Split idemo potpuno rasterećeni ali s velikom željom da prvenstvo učinimo izvjesnim po pitanju prvog mjesta – ističe Damir Krznar.

U sastavljanju momčadi imat će i opciju više jer se vraća Bruno Petković.

– Svi igrači su nam na raspolaganju osim Moharramija kojeg ćemo pametno dozirati i dati mu dvije utakmice. Tu je još i Gavranović s kojim kalkuliram hoće li kandidirati za momčad.

Neće biti isto...

Kakav Hajduk očekuje?

– Sigurno to neće biti ista utakmica kako prije nekoliko dana. Protiv Rijeke su odigrali izuzetno dobru utakmicu. Opet su reaktivirali kandidaturu za mjesta koja vode u Europu. Sigurno će im motiv biti na najvišoj mogućoj razini. Očekujem zanimljivu i atraktivnu utakmicu i veseli me što i njima igra samo pobjeda. ‘Ajmo ući u jednu pravu sportsku bitku.

U zadnje četiri splitske utakmice, Dinamo je slavio triput.

– Ne volim se baviti brojkama. Jer svaka utakmica je priča za sebe. Gledamo samo na ovu utakmicu. Uvijek moramo dati maksimum.

Ovo je osmi uzastopni derbi u kojem Hajdukovu momčad vodi novi trener, koliko vam je u tom smislu bilo teško pripremati se za derbije sa Splićanima?

– To dosta znači u pripremi utakmice. osobito kada novi trener tek dolazi i ako je odigrao tek jednu ili dvije utakmice. Uspjeli smo naći njihove dobre i loše točke. Imali su novih specifičnosti u toj utakmici protiv Rijeke. Očekujem sličan sastav i sličan stil kakav su igrali protiv Rijeke – zaključio je Krznar.

>> Marko Milanović, sin predsjednika Zorana Milanovića, uspješan je hrvač. Pogledajte video

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije