Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Dallas otpustio trenera zbog 'neprofesionalnog ponašanja'

Dallas Stars
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2019.
u 00:14

Montgomery je stigao na čelo momčadi početkom prošle sezone, nakon što je sa sveučilištem Denver osvojio NCAA naslov 2017. godine, a s Dallasom je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 6,4 milijuna američkih dolara

Jim Montgomery više nije glavni trener NHL momčadi Dallas Stars, a klupsko vodstvo ga je u utorak otpustilo zbog "neprofesionalnog ponašanja".

"Dallas Stars od svih svojih zaposlenika očekuje da poštuju određene norme i pokazuju profesionalno ponašanje predstavljajući našu organizaciju. Odluku smo donijeli zbog neprofesionalnog ponašanja koje nije u skladu s temeljnim vrijednostima i uvjerenjima Dallas Starsa i Nacionalne hokejaške lige", u priopćenju je izjavio glavni menadžer momčadi iz Dallasa Jim Nill.

Dodatno pojašnjenje za ovaj iznenadni otkaz čelnici Dallasa nisu dali.

Montgomery je stigao na čelo momčadi početkom prošle sezone, nakon što je sa sveučilištem Denver osvojio NCAA naslov 2017. godine, a s Dallasom je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 6,4 milijuna američkih dolara.

U svojoj prvoj sezoni vodeći Starse 50-godišnji Montgomery je u osnovnom dijelu sezone ostvario 43 pobjede uz 32 poraza i sedam utakmica u kojima je njegova momčad osvojila jedan bod, a drugi izgubila u produžetku ili raspucavanju. Starsi su izborili mjesto u doigravanju za Stanley Cup, u kojem su u drugom krugu poraženi od kasnijih prvaka St. Louis Bluesa.

Dallas je u ovu sezonu krenuo sa samo jednom pobjedom u prvih devet utakmica, da bi do dobivanja otkaza Montgomery uspio izvući momčad iz krize te ju u sljedeće 22 utakmice dovesti od 16 pobjeda i sadašnjeg učinka 17-11-3.

Montgomeryjev pomoćnik Rick Bowness imenovan je privremenim glavnim trenerom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije