Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVAN PORAZ

Dalića smo pitali o lošoj formi Kalinića i Perišića, evo što je odgovorio

Mađarska - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
25.03.2019.
u 07:41

Dalić, razumljivo, štiti svoje igrače, ali sigurno je i on svjestan da je Perišić neprepoznatljiv u odnosu na partije sa SP-a, a da Lovre Kalinić u ove dvije utakmice nije dokazao da je bolji vratar od Dominika Livakovića.

Igrali su naši vrlo dobro prvih 30 minuta, a onda do kraja bili podređeni domaćinima. Poveli smo pogotkom Rebića u 13. minuti, izjednačio je Szalai u 34., a Mađari su do velikog slavlja stigli u 76. golom Patkaija. Bila je to igra daleko od one kakvu smo ljetos gledali na SP-u. Ne treba odmah upaliti alarm, ali želimo li bezbrižno proći kvalifikacije za Euro 2020., morat ćemo znatno poboljšati igru.

Brozović neuobičajeno loš

Izbornik Zlatko Dalić krenuo je s jednom malom promjenom u odnosu na ono što je većina očekivala prije utakmice. Umjesto Josipa Brekala, koji je odigrao svih 90 minuta protiv Azerbajdžana, na desnom beku od prve je minute počeo Tin Jedvaj, koji je bio upitan zbog ozljede mišića. U prvih 11 startali su i Rebić, Lovren i Brozović. Dok je Rebić zabio gol, a Lovren potvrdio da je naš najbolji stoper, Brozović je jučer bio neuobičajeno loš. Kao i još neki njegovi kolege, prije svega Perišić.

Izbornik nije želio pojedinačno komentirati svoje igrače.

- Neki nisu u ritmu utakmica, neki su u slabijoj formi, ali ne želim govoriti o pojedincima - kazao je Dalić.

Jeste li zadovoljni s Kalinićem na golu u ove dvije utakmice? Što se događa s Perišićem?, pitali smo izbornika.

- Rekao sam, ne bih o pojedincima – nije se dao Dalić.

>> Pogledajte što je rekao Zlatko Dalić

Dalić, razumljivo, štiti svoje igrače, ali sigurno je i on svjestan da je Perišić neprepoznatljiv u odnosu na partije sa SP-a, a da Lovre Kalinić u ove dvije utakmice nije dokazao da je bolji vratar od Dominika Livakovića.

Mađarski novinari pitali su Dalića je li možda podcijenio njihovu reprezentaciju.

- Ma ni slučajno, mi prema svakoj reprezentaciji pokazujemo respekt. Ali, ovaj put jednostavno nas nije išlo. Imali smo posjed, ali nismo bili konkretni u napadu. Nismo imali ideju igre, bilo je i premalo kreativnosti. A nedostajalo nam je i malo sreće.

Sada slijedi Wales

S tri boda iz prve dvije utakmice nećemo bezbrižno dočekati nastavak kvalifikacija, odnosno 8. lipnja kada ćemo u Osijeku ugostiti Wales. Srećom, do tada se stignemo vratiti u formu u kakvoj smo bili za vrijeme SP-a. Nema razloga za dramu, jer još je šest kola do kraja kvalifikacija, a objektivno smo i dalje najjača reprezentacija u skupini. Ali, to će trebati pokazati na terenu. Jer, doprvak svijeta mora puno bolje izgledati od oboga što smo jučer vidjeli u Budimpešti.

>> Pogledajte izjave Zlatka Dalića na konferenciji za medije nakon utakmice

Komentara 59

BI
billynik
08:47 25.03.2019.

Najveći problem je golman, Kalinić jednostavno nije u formi i nije normalno da on brani, takve odluke jednostavno dovode do nezadovoljstva igrača jer ne igraju najbolji. Kale je kriv za sva tri gola koja je primio.

JU
junkerovkaputzapovlačenje
08:15 25.03.2019.

samo totalna neznalica može staviti kalinića na gol,u drugoj engleskoj ligi prima tri gola po utakmici,to je previše i za hokej a ne nogomet

DP
DPDP
08:12 25.03.2019.

nije da je perišić van forme nego protiv ovakvih obrana njegova kvaliteta ne dolazi do izražaja. brzina , prodor ne mogu proći jer nema mjesta za to. protiv rusije i danske ista stvar ali protiv Engleza super . čim imaa prostora on briljira ali u ovim kvalifikacijama toga neće ni biti pa je po meni logično da se traži netko drugačijeg profila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije