Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak sa Šukerom

Dalić: Želim biti izbornik na SP-u, ali i na Euru 2020.

14.11.2017.
u 10:45

Izbornik Dalić uspio je odspavati svega koji sat, tek toliko da se dojmovi malo slegnu

Iza hrvatskih igrača bila je besana noć, nakon uspjeha protiv Grčke malo se slavilo, a avion je u Zagreb sletio već u pet ujutro, nakon čega su igrači produžili u svoje klubove.

Izbornik Dalić uspio je odspavati svega koji sat, tek toliko da se dojmovi malo slegnu.

– Uh, jako je stresno razdoblje iza mene, pokušavao sam to sakriti od javnosti, no moja obitelj zna kako mi je bilo teško. Ali, hvala Bogu, sve je dobro završilo, idemo na SP – rekao nam je jučer izbornik.

1/15

A danas će Dalić sjesti za stol sa šefom HNS-a Davorom Šukerom i dogovoriti uvjete o nastavku suradnje.

– Naravno da ću ostati izbornik, Davor mi je već nudio ugovor i prije uzvrata s Grčkom, no želio sam prvo završiti posao do kraja, a tek onda potpisati – kaže Dalić te dodaje:

– Želim nas voditi u Rusiji, ali i u ciklusu za Euro 2020. godine, tako da sve otpočetka mogu posložiti kako želim.

Opuštanje s obitelji

O SP-u i mogućim suparnicima u skupini još nije razmišljao.

– Vidjet ćemo koliko će nam ždrijeb biti sklon, no ja se nikoga ne bojim. Uvjeren sam da imamo momčad koja može biti ravnopravna i najjačim reprezentacijama svijeta. Drago mi je da smo protiv Grčke u dvije utakmice pokazali da ova momčad može igrati na dva potpuno drukčija načina. Prvi je bio onaj ofenzivni u Maksimiru, dok smo u Pireju pokazali da znamo i čuvati rezultat – kaže Dalić, koji će se sada konačno moći malo odmoriti, provesti više vremena s obitelji i prijateljima.

1/21

Uspjehu Dalićevih izabranika veselila se cijela Hrvatska, no izbornikov rođeni brat Miran nije imao snage gledati dvoboj u Pireju.

– Preemotivan sam, preosjećajan da bih to gledao. Utakmice Hrvatske i prije su mi bile preveliki stres, a pogotovo sada kada brat sjedi na izborničkoj klupi. Nisam gledao ni prvu utakmicu u Kijevu ni ove dvije s Grčkom. Doduše, kada je pao prvi naš gol u Kijevu, sin koji živi iznad mene toliko je skakao od sreće da je skoro propao dolje, hehe. Tako da sam znao da smo poveli – smije se Miran.

Preksinoć je pak rezultat dvoboja u Pireju pratio preko teleteksta.

Uspio u prvom cilju

– Prvi sam put pogledao rezultat u poluvremenu, a kada je na teletekstu i u 70. minuti pisalo 0:0, znao sam da smo sigurno na Svjetskom prvenstvu. Po završetku utakmice počele su mi na mobitel stizati brojne SMS čestitke – otkrio je Miran Dalić, koji priželjkuje:

– Uspio je u prvom cilju, no volio bih da Zlatko sa svojim igračima napravi veliki rezultat i na Svjetskom prvenstvu. A mislim da to ova reprezentacija može.

Dalić je napravio rezultatski pomak, no uspio je i dignuti vjeru i igračima i navijačima.

– Uspio je ujediniti navijače, ma cijelu Hrvatsku – kaže Miran koji je jučer na ulicama Livna primao brojne čestitke zbog svojeg brata.

– Svi u Livnu oduševljeni su što je Zlatko izbornik i jedva čekaju da nam opet dođe ovdje dolje – kaže stariji brat Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

​​​​​​​

Komentara 3

KO
kordunmoj75
13:09 16.11.2017.

Dalicu gospodine,daj boze da ti i Rusiju zavrsis,a ako maminjo tebe uzme na zub,i tices biti samp jeos jedna nasa nogometna povjest,znas i sam da je atko i tu nema opiranja,ipak sretno tebi deckima na WM u Rusiji.

ST
stefj
12:19 14.11.2017.

Pa to je bar jednostavno. Ako se ostvari dobar rezultat na svjetskom prvenstvu, npr. da se postane svjetski prvak, sigurno nitko neće moći niti teoretski dati otkaz Daliću i vodit će nas i na Euru 2020... Živi se od rezultata, a ne priče. Od priče žive samo političari i tipovi poput Jeličića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije