Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE IGRATI NA BOD

Dalić otkrio: Nisam htio Srbe u skupini na Euru, evo i zašto

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
13.11.2020.
u 18:37

- Napravili smo test u petak, a rezultate ćemo doznati sutra pa ćemo znati na čemu smo. Zasad je u redu, nema ozlijeđenih, nitko ne izostaje. Priključili su nam se Livaković i Petković, vidjet ćemo - dodao je Dalić

Dosta nam je bod, ali nećemo igrati na bod, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji uoči subotnjeg ogleda protiv Švedske na Friends Areni u Solni.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod. Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

- Mi smo došli odigrati dobru utakmicu i osigurati ostanak u elitnoj skupini. Za to nam je dovoljan jedan bod, ali nećemo igrati na jedan bod. Ako ćemo igrali na jedan bod, izgubit ćemo - poručio je hrvatski strateg.

- Neće nam biti lako ni ugodno, situacija je takva kakva je. Bit će teško, ali vjerujem u svoju ekipu i našu igru, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - dodao je hrvatski strateg.

Hrvatska je u prvom susretu u Zagrebu pobijedila Švedsku s 2:1, međutim Švedska je pružila odličnu predstavu, posebno u drugome poluvremenu.

- Imamo jako teškog suparnika što je pokazao u Zagrebu. respektiramo ih. Šveđani su bili bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Znamo njihovu kvalitetu. Lider momčadi je Berg. Tu je Kuluševski koji se nametnuo, pa Forsberg.

Prema naprijed mogu nešto napraviti - istaknuo je Dalić dodavši: Nama je cilj sačuvati svoj gol, da odigramo bolje u fazi obrane.

Hrvatska će u susretu protiv Švedske biti oslabljena neigranjem standardnog stoperskog para Lovren - Vida. Branič ruskog Zenita je otpao zbog žutih kartona, a Vida je pozitivan na koronavirus. No u reprezentaciju se vraćaju Livaković i Petković.

- Napravili smo test u petak, a rezultate ćemo doznati sutra pa ćemo znati na čemu smo. Zasad je u redu, nema ozlijeđenih, nitko ne izostaje. Priključili su nam se Livaković i Petković, vidjet ćemo - dodao je Dalić.

Hrvatski izbornik se osvrnuo i na rasplet dodatnih kvalifikacija za EURO koji je Vatrenima donio i posljednjeg protivnika u skupini D, reprezentaciju Škotske.

- Rekao sam već ranije da želim izbjeći Srbiju jer su oni najbolji i najkvalitetniji od četiri moguća suparnika. Škoti su iznenadili, opet su bili dobri, bili su opet 'hrabro srce'. Treća utakmica u skupini sigurno će odlučivati o prolasku, a Škoti će još biti i domaćini. Ipak, naš je fokus u potpunosti na Švedskoj.

 

Komentara 12

FR
Framenews
19:23 13.11.2020.

Škoti su dosta simpatični , vole popit,pjevat.. a te zdruge strane drine nepoznajem po nekim pozitivnim osobinama pored toga što već 5 minuta analiziram .Teško ,vrlo teško naći nešto pozitivno kod tih tamo daleko.

DU
Deleted user
19:34 13.11.2020.

Daliću, Daliću ajde smiri se...

CU
Cuxl
23:34 13.11.2020.

Kamenjarski tamnoputi vlah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije