Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 2017. GODINE

Dalić je Hrvatsku vodio u 22 utakmice, znate li koliko je puta poražen?

Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
25.03.2019.
u 09:06

U 22 utakmice pod Dalićevim vodstvom hrvatska vrsta je upisala 11 pobjeda, pet neodlučenih ishoda i šest poraza od kojih je onaj u Španjolskoj (0:6) ostao upisan kao najteži poraz u povijesti hrvatske vrste.

U susretu protiv Mađarske Zlatko Dalić je upisao šesti poraz otkako je u listopadu 2017. preuzeo vatrene.

U 22 utakmice pod njegovim vodstvom hrvatska vrsta je upisala 11 pobjeda, pet neodlučenih ishoda i šest poraza od kojih je onaj u Španjolskoj (0:6) ostao upisan kao najteži poraz u povijesti hrvatske vrste.

Prvi poraz na hrvatskoj klupi Dalić je doživio na američkoj pripremnoj turneji od Perua (0:2). Identičnim rezultatom Hrvatska je izgubila u Liverpoolu od Brazila u pripremnom susretu za Svjetsko prvenstvo.

>> Pogledajte izjave Zlatka Dalića nakon poraza od Mađarske

Treći poraz, ujedno i prvi službeni Dalić je doživio u finalu SP-a u Rusiji od Francuske (2:4). Uslijedio je poraz od Španjolske (0:6) u Ligi nacija, te poraz od Engleske u istom natjecanju.

Šesti poraz Dalić je doživio u Budimpešti od Mađarske (1:2) u kvalifikacijama za EP 2020. 

Dalić je svoj put na klupi vatrenih započeo u Kijevu u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. Hrvatska je Olimpijskom stadionu u Kijevu pobijedili 2:0 načinivši veliki korak prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Uslijedile su uspješno odrađene dodatne kvalifikacije protiv Grčke, te fantastično ljeto tijekom kojeg je hrvatska vrsta zadivila svijet osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

>> Pogledajte Dalićevu konferenciju za medije nakon poraza od Mađarske

Komentara 5

DU
Deleted user
12:33 25.03.2019.

Ako brojimo utakmice dobivene na penale na SP-u kao neriješene onda je statistika još malo gora po nas. To se naravno ne tiče samo Dalića...

PJ
pjer1963
10:30 25.03.2019.

Bojim de da ne prodjemo kao Grcka koja se nakon osvojenog evropskog prvenstva nikad nije vratila u vrh evropskog nogometa. Dalic stavlja u sastav najbolju 11-oricu koje ima(Osim Kalinica) a zasto se oni ne bore i ne trce treba njih pitati. Moramo priznati da smo na svijetskom prvenstvo imali i puno srece a neki igraci ocito misle da su stvarno svijetski vrh. Trebaju se spustiti na zemlju i poceti ponovno trcati.

ZI
ziko555
09:43 25.03.2019.

statisticki gledano, najgori je izbornik u povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije