Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak 'otpisanog'

Dalić donio najlogičnije rješenje kada je oprostio taj grijeh

29.10.2019.
u 07:00

Dobra je stvar što je Ćaleta-Car u vrlo dobroj formi, ustalio se u prvih 11 Marseillea, čak je prije tri tjedna i zabio prvijenac za tog francuskog prvoligaša.

Duje Ćaleta-Car najveći je dobitnik nakon što je izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za odlučujuću utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo, protiv Slovačke 16. studenoga na Rujevici. Stoper Marseillea opet je među vatrenima, Dalić mu je oprostio grijeh što je ljetos odbio igrati za mladu reprezentaciju.

U izostanku “kartoniranih” Dejana Lovrena i Domagoja Vide, Dalić je odabrao najiskusnije rješenje jer Ćaleta-Car bio je i na SP-u u Rusiji te već ima tri nastupa za A-reprezentaciju (posljednji u ožujku protiv Azerbajdžana).

Kalkuliralo se da bi se na popisu mogli naći standardni stoper Rangersa Nikola Katić ili pouzdani stoper francuskog prvoligaša Angersa Mateo Pavlović, no izbornik se na kraju ipak odlučio za već provjereno rješenje, igrača kojeg jako dobro poznaje.

Petković u prednosti

Odabir Ćalete-Cara ipak je najlogičnije rješenje jer utakmica sa Slovacima biti je ili ne biti što se plasmana na Euro tiče pa se Dalić ne smije kockati. A dobra je stvar što je Ćaleta-Car u vrlo dobroj formi, ustalio se u prvih 11 Marseillea, čak je prije tri tjedna i zabio prvijenac za tog francuskog prvoligaša.

A ovih se dana i pokajao zbog grijeha iz prošlosti te poručio da se želi vratiti u A-reprezentaciju.

– Nije mi bilo lako. Non-stop je trajala medijska priča, provlačilo me se u raznim lošim kontekstima. Nije to bilo lako za moju psihu. Usto se poklopilo i da u Marseilleu nisam igrao, ali nastojao sam ne obazirati se previše, samo sam trenirao i spremao se sve jače. Jedva čekam da ponovno budem pozvan u reprezentaciju.

Svaki put kad izbornik objavi popis nadam se da ću biti na njemu, zaista mi je golema želja vratiti se, naći se ponovno s momcima s kojima sam bio u ekipi već dulji period. Čudno mi je u klubu kad je termin reprezentacije, većina igrača ode, a ja ostajem – izjavio je prije nekoliko dana Ćaleta-Car, kojem je želja sada ispunjena.

Povratnik u reprezentaciju je i Andrej Kramarić, koji je zbog ozljede propustio posljednje četiri utakmice vatrenih. No unatoč odličnoj formi i dva pogotka u dvije povratničke utakmice za Hoffenheim, Kramarića ne čeka mjesto u prvoj jedanaestorki. Zbog odličnih igara u Dinamu, ali i reprezentaciji, Dalićev odabir za jedinu špicu bit će Bruno Petković.

Izbornik Dalić honorira sjajne nastupe dinamovaca u Ligi prvaka, jer na popisu su uz standardnog Livakovića i stoper Dino Perić, dok je na pretpozivu Marin Leovac. Pretpozive su još dobili i Marko Rog (Cagliari) te hajdukovci Filip Bradarić i Josip Juranović.

Ćaleta-Car ili Perić?

– Čeka nas velika utakmica u Rijeci i potpuno vjerujem ovim igračima da će na pravi način odgovoriti takvom izazovu. Neće nas zavarati utakmica u Trnavi u kojoj smo pobijedili s uvjerljivih 4:0, Slovaci su jako dobra momčad i mogu biti itekako opasan protivnik.

No, Hrvatska ima veću kvalitetu, ima iskustvo i ogromnu ambiciju da još jednom razveseli narod kao u Rusiji. Uz potporu punog stadiona, ne sumnjam u pozitivan i uspješan završetak kvalifikacija – poručio je izbornik Zlatko Dalić, koji će dvojbe oko sastava imati baš na tim stoperskim pozicijama.

Sudeći prema hijerarhiji, igrač Club Bruggea Matej Mitrović trebao bi biti siguran u prvih 11, a za drugo stopersko mjesto birat će između Ćalete-Cara i Perića.

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo)

Lovre Kalinić (Aston Villa)

Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Tin Jedvaj (Augsburg)

Matej Mitrović (Club Brugge)

Borna Barišić (Rangers)

Karlo Bartolec (Kopenhagen)

Duje Ćaleta-Car (Marseille)

Mile Škorić (Osijek)

Dario Melnjak (Rizespor)

Dino Perić (Dinamo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real)

Ivan Rakitić (Barcelona)

Mateo Kovačić (Chelsea)

Marcelo Brozović (Inter)

Milan Badelj (Fiorentina)

Mario Pašalić (Atalanta)

Nikola Vlašić (CSKA)

Napadači: Ivan Perišić (Bayern)

Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Ante Rebić (Milan)

Josip Brekalo (Wolfsburg)

Bruno Petković (Dinamo)

Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Hajduk), Marin Leovac (Dinamo), Josip Juranović (Hajduk)

Komentara 13

Avatar southman
southman
07:23 29.10.2019.

U "strašnoj" je formi. PSG ga izrešetao u pola sata !

PR
prajdali100
07:49 29.10.2019.

Ja ne znam Karlo u što ti gledaš ali neko veče je Ćaleta stvarno pokazao u kakvoj je " formi". Čovjek stoji ko panj ! Kakav je ono igrač !!!?

SI
Sirmen80
08:08 29.10.2019.

Pusti ti hijerarhiju radi toga smo imali puno šupljih na golu a spremniji su na klupi gledali bili i nezadovoljni a rezultata nije bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije