Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO ZLATKO

Dalić dobio ogromno priznanje pa otkrio novi veliki cilj s Hrvatskom!

Zlatko Dalić
Foto: Reuters
1/5
10.11.2018.
u 14:43

- Zapravo, to nije bio moj, već uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao.

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić dobio je novo priznanje - u izboru AEFCA (Asocijacija europskih nogometnih trenera) proglašen je najboljim trener Europe!

To mu je dodijeljeno u Antaliji na 39. simpoziju AEFCA-a gdje je hrvatski izbornik održao i panel na temu 'Rusija 2018. - Hrvatski model uspjeh'.

- Naš najveći uspjeh prije ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, bilo je treće mjesto na Mundijalu 1998. godine u Francuskoj. Iako smo imali vrlo kvalitetne nogometaše, 20 godina nije dolazio uspjeh. Nakon što sam imenovan izbornikom reprezentacije, zapitao sam se 'zašto ne uspijevamo u tome?' i krenuo u potragu za rješenjem. Pokazali smo na Svjetskom prvenstvu da i male zemlje kada vjeruju u sebe, i kada puno rade, mogu ostvariti veliki uspjeh - poručio je Dalić pa istaknuo:

- Zapravo, to nije bio moj, već uspjeh mojih nogometaša. Sve što sam napravio je da sam ih postavio na pravo mjesto, odabrao najbolju taktiku i na kraju implementirao.

- Vrlo je bitno to što smo u momčadi imali igrača kao što je Modrić. Bio je moja desna ruka i puno mi je pomogao.

Osvrnuo se Dalić na Euro 2020.

- Možemo ostvariti veliki uspjeh i na predstojećem Euru. Biti uvijek na vrhu nije lako za male zemlje kao što smo mi, ali mi to možemo - zaključio je hrvatski izbornik.

>> Pogledajte i reakcije dinamovaca dan što su izborili europsko proljeće

Komentara 26

Avatar navijač
navijač
15:00 10.11.2018.

Nogomet je timski sport a onaj tko upravlja timom je naj zaslužniji za njegov uspjeh ili neuspjeh. Đabe nam državni resursi pokraj ovakvih političara. Tako je u svemu.

BO
boris48astrid
15:26 10.11.2018.

dica--- pa otiđi bre u Srbiju pa tamo jauči i kmeči gdje ti je mjesto i tvojima takvima kaj misle o našem Daliću i odj....sa portala

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
15:52 10.11.2018.

Čestitam Zlatko, zasluženo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije