Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB - NEXE

Daleko od toga da cvjetaju ruže između naših najboljih klubova

Ivan Sršen
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
13.02.2019.
u 22:14

– Da razjasnim. Mi nismo ni u kakvom ratu s Nexeom. Dapače, raduje nas njihovi rezultati u Ligi EHF-a. U slučaju Sršen samo branimo interese našeg kluba – rekao je Vedran Šupuković, direktor Zagreba

Registracijsko povjerenstvo nije čekalo osam dana da odluči o slučaju Ivan Sršen. Samo dan nakon saslušanja na kojem su bili predstavnici PPD Zagreba, Nexea i sam igrač odlučili su da se žalba Našičana odbija pa tako igrač ostaje u PPD Zagrebu do kraja posudbe, znači do kraja ove sezone.

– Povjerenstvo je odlučio da Nexe ne može podnositi zahtjev za ispisnicu od drugog kluba niti podnositi prigovor zbog neizdavanja ispisnice, jer tako nije propisano Registracijskim pravilnikom. Iz ovih odredbi jasno i nedvosmisleno proizlazi da samo igrač može tražiti ispisnicu i samo igrač kao podnositelj zahtjeva može podnijeti prigovor zbog neizdavanja ispisnice – rekao je Goran Milaković, predsjednik Registracijskog povjerenstva.

Nismo u ratu!

Dakle, Ivan Sršen ostaje u PPD Zagrebu, a Nexe se može žaliti Upravnom odboru.

– Da razjasnim. Mi nismo ni u kakvom ratu s Nexeom. Dapače, raduje nas njihovi rezultati u Ligi EHF-a. I jedni i drugi mogli bismo do kraja europske sezone osvojiti dovoljan broj bodova kako bismo imali još jednog predstavnika u Ligi prvaka, barem u one dvije slabije skupine. U slučaju Sršen samo branimo interese našeg kluba – rekao je Vedran Šupuković, direktor kluba.

Jasno da će čelnici jednog i drugog kruga biti prema van slatkorječivi, no svima je jasno da trenutačno ipak ne cvjetaju ruže između ova dva kluba. Kao što nisu cvjetale između Metkovića i Zagreba početkom 2000. godine.

– Čuo sam priču da Jaganjac nije igrao na Svjetskom prvenstvu samo zato što nije potpisao za nas. To su gluposti. Mi kao klub nemamo nikakav utjecaj na izbor reprezentativaca niti imamo bilo kakav utjecaj na bilo koga u Hrvatskog rukometnom savezu i zato sam prije sastanka Registracijskog povjerenstva jasno i glasno pitao Gorana Milakovića je li mu netko iz kluba bilo što sugerirao proteklih mjesec dana. Naravno da je odgovor bio negativan – rekao je Šupuković.

Zagrebaši su nakon ustupanja Sršena iz Nexea odmah potpisali pojedinačni ugovor s igračem i to je bilo presudno u cijelom ovom slučaju.

– Ni u jednom trenutku, tijekom svih tih pregovora i dogovora, nije bilo nikakvog govora o tome da bi se igrač mogao povući prije isteka ugovorenih godinu dana. Treba istaknuti i da Ivan Sršen ima ugovor s rukometnim klubom Zagreb koji u članku 3 regulira da, u slučaju da igrač iz bilo kojeg razloga želi otići prije isteka navedenih godinu dana, klubu se mora platiti odšteta – istaknuo je Šupuković i dodao:

Butorac umjesto Sršena?

– Naša suradnja s Nexeom uvijek je bila odlična, a s obzirom na to da su u ovome trenutku interesi naših klubova u koliziji, mi smo se našli na suprotstavljenim stranama.

Na upit hoće i PPD Zagreb pokušati otkupiti ugovor Ivana Sršena na kraju sezone, Božidar Jović, glavni menadžer kluba, istaknuo je:

– Ne. To nikako nije opcija. Mi ćemo već do kraja ovog tjedna imati ime novog desnog vanjskog igrača za sljedeću sezonu. Mogu samo reći da je riječ o reprezentativcu Hrvatske – rekao je Jović.

Od svih aktualnih i potencijalnih reprezentativaca Hrvatske nameće se zaključak da je riječ o Bruni Butorcu, trenutačno igraču Tatrana koji je s Hrvatskom osvojio zlato na Mediteranskim igrama prošle godine.

– Već smo potpisali tri nova igrača za sljedeću sezonu. Dolaze Slovenci Vlah i Stojnić te naš Bećiri. Još razgovaramo s dvojicom vratara i jednim lijevim vanjskim igračem. Znam samo da ćemo spremni dočekati sezonu 2020./21. kada će Liga prvaka biti profesionalna – zaključio je Jović. 

Ključne riječi

Komentara 1

MI
mikazg
08:36 14.02.2019.

Ajmo Zagreb!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije