Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak izbor ili?

Da vas čujemo: Tko je najveći hrvatski tenisač svih vremena?

Ivanišević Ljubičić Čilić
26.11.2018.
u 13:10

Uz izboru su tri tenisača čijim smo se uspjesima posljednjih godina uistinu radovali

Marin Čilić ostvario je još jedan podvig. Postao je tenisač koji se može podičiti da je osvojio i Grand Slam, kao i Davis kup.

Grand Slam naslov uzeo je 2014. na US Openu, a 'Salataru' je u kolekciju dodao u nedjelju u Lilleu. No je li najveći hrvatski tenisač svih vremena?

Uz US Open, Marin je igrao još u finalima Australian Opena te Wimbledona. Ukupno je Čilić osvojio 18 turnira, a treba istaknuti da mu je najbolji ranking karijere treće mjesto.

Ivanišević Ljubičić Čilić
1/3

Adute da bude proglašen najvećih hrvatskim tenisačem svih vremena ima svakako i Goran Ivanišević.

On je 2001. senzacionalno osvojio Wimbledon, a bio je dio momčadi koja je osvojila Davis kup 2005. Uzeo je Zec i Hopman kup 1996. godine, a svakako treba istaknuti i dvije brončane medalje, pojedinačno i u paru, na Olimpijskim igrama u Barceloni.

Goran je u karijeri osvojio 22 turnira, a najveći ranking mu je drugo mjesto 1994. godine.

U konkurenciju dodajemo i Ivana Ljubičića, koji nema Grand Slam naslov, no ima najveće zasluge za osvojeni Davis kup 2005. godine. Najveći uspjeh na Grand Slam turnirima mu je polufinale 2006. na Roland Garrosu. Ljubičić se može pohvaliti brončanom medaljom u parovima na Olimpijskim igrama 2004. godine.

U karijeri je osvojio deset turnira, a ranking karijere mu je treće mjesto 2006. godine.

>> Pogledajte i hrvatsko slavlje u Lilleu

Komentara 30

AG
Agricola
13:26 26.11.2018.

Franjo Tuđman.

Avatar boros
boros
14:10 26.11.2018.

...eee voila,cudna li pitanja. Pa naravno da je Goran,ova dvojica nisu Hrvati,oni su iz "bratske nam Herceg-Bosne"...znaci Bosanci. Trebali ste postaviti jos Pilica,Franulovica itd...

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
13:28 26.11.2018.

Pa Đovak nema nigde šta Hrvatica rađa 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije