Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROJ DRŽAVE

Da nije Danac, Eriksen bi već vrijedio 115 milijuna eura

Irska - Danska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.11.2017.
u 23:37

– Da je Brazilac, Eriksen bi već sada vrijedio 115 milijuna eura. Podcjenjuju ga zato što je Danac – izjavio je nakon veličanstvene partije protiv Irske izbornik Danaca Aage Hareide.

Genijalac, vođa, čudesan, briljantan, samo su neki od epiteta kojima danski i svjetski mediji časte Christiana Eriksena nakon što je simultankom protiv Irske odveo svoju zemlju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Poslije 0:0 u prvoj utakmici u Kopenhagenu, Eriksen je u prekjučerašnjem uzvratu u Dublinu zabio hat-trick i odveo Dansku do pobjede 5:1 i plasmana na SP.

Koliko je neobično da jedan veznjak postigne tri pogotka u utakmici dodatnih kvalifikacija, i to još u gostima, potvrđuje podatak da je bio koeficijent 200 da će Eriksen to učiniti. Onaj tko je vjerovao u to, sada je bogat. Ne zna se koji je Eriksenov gol bio ljepši, a uz to je genijalni veznjak sudjelovao u baš svakoj opasnijoj akciji Danaca. Tri je gola zabio iz četiri udarca prema golu, a imao je 92 posto točnih dodavanja.

Irska - Danska
1/7

Najljepši trenutak u životu

No nije Eriksen briljirao samo protiv Iraca već i u cijelim kvalifikacijama. U 12 utakmica kao veznjak zabio je čak 11 golova, a više od njega postigli su samo Robert Lewandowski (16) i Cristiano Ronaldo (15).

– Da je Brazilac, Eriksen bi već sada vrijedio 115 milijuna eura. Podcjenjuju ga zato što je Danac – izjavio je nakon veličanstvene partije protiv Irske izbornik Danaca Aage Hareide.

A baš je Hareide jako zaslužan za Eriksenov golgeterski bum u dresu Danske.

– Stavio me na poziciju puno bliže golu, to mi jako odgovara. A ovaj hat-trick mi je jedan od najljepših trenutaka u karijeri, ustvari u cijelom životu – rekao je 25-godišnji Eriksen, koji je svjestan svojih kvaliteta.

Tako je u nedavnom intervjuu na pitanje je li Belgijac Kevin de Bruyne najbolji veznjak svijeta odgovorio sljedeće:

– Nije sigurno, pa samo u Premiershipu ima jedan bolji veznjak. A to sam ja!

Eriksen je svakako igrač kojeg će željeti svi najveći klubovi u sljedećem prijelaznom roku, no predsjednik Tottenhama Daniel Levy još je prije šest mjeseci izjavio da ga ne bi dao za manje od 100 milijuna eura. A u međuvremenu je ta cijena samo narasla.

Novi Michael Laudrup

A tko je ustvari Christian Eriksen? Taj stasom omaleni igrač rođen je u gradiću Middelfartu, a već sa 16 debitirao je za danskog prvoligaša OB. Tamo su ga zapazili skauti Barcelone, Chelseaja i Ajaxa, i na stol tada 18-godišnjeg Christiana stavili svoje ponude. Pametni Christian odabrao je na papiru najslabiji klub te to objasnio riječima:

– Znam da je Ajax najbolje odredište za mladog igrača, a za Barcelonu i Chelsea imam vremena tijekom karijere.

A u Ajaxu ga je dočekao najbolji mogući učitelj, tadašnji sportski direktor Dennis Bergkamp.

– Dennis je imao velik utjecaj na moj razvoj, puno smo radili zajedno, vježbali dodavanja, primanje lopte. On je uvijek znao kako primiti loptu i u kojem je trenutku proslijediti dalje. Puno mi je u razvoju značila i njegova karizma, upijao sam sve od njega – priznao je Eriksen, kojeg su do prije dvije godine u rodnoj Danskoj često kritizirali.

Zamjerali su mu da za reprezentaciju podbacuje u najvažnijim utakmicama, da ne preuzima odgovornost u ključnim trenucima.

No sada mu više to ne mogu prigovoriti jer Eriksen je praktički sam odveo Dance na SP. I zato mu sada daju kompliment da je novi Michael Laudrup.

 

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije