Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTETIO NAS

Da nije bilo katastrofalne pogreške suca, Hrvatska bi sada već bila na Euru

Mađarska
Foto: Pixsell/Reuters
1/7
14.10.2019.
u 08:32

Mađarska je, očekivano, bila dominanta na terenu (23 udarca naprema 4), no u konačnici nije trebala završiti utakmicu s punim plijenom jer je glavni sudac utakmice Dennis Higler u sudačkoj nadoknadi poništio čisti pogodak Azerbajdžanu.

U drugom susretu naše skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo reprezentacija Mađarske je u Budimpešti odnijela sva tri boda u ogledu sedmog kola protiv Azerbajdžana i tako zadržala nade za direktan plasman. Momčad Marca Rossija je povela pogotkom lijevog beka Mihalija Korkuta već u 10. minuti.

I nakon tog pogotka Mađarska je, očekivano, bila dominanta na terenu (23 udarca naprema 4), no u konačnici nije trebala završiti utakmicu s punim plijenom jer je glavni sudac utakmice Dennis Higler u sudačkoj nadoknadi poništio čisti pogodak Azerbajdžanu. Taj je događaj, nažalost, obilježio utakmicu.

Naime, u 92. minuti je nakon ubačaja iz slobodnog udarca na spuštenu loptu u petercu najbolje reagirao Mustafazada te ju prsima ugurao u praznu mrežu za 1:1, no nizozemski arbitar je krivom procjenom utvrdio da je gostujući stoper igrao rukom te poništio zgoditak. Igrači Azerbajdžana su bili bijesni, kao i naš strateg na njihovoj klupi Nikola Jurčević koji uoči posljednja dva ogleda skupine (Wales i Slovačka) ostaje na jednom jedinom bodu, osvojenom protiv Hrvatske.

Kad smo već kod vatrenih, ovaj kontroverzni završetak je utjecao i na naš status u skupini. Naime, da je sudac ispravno postupio Hrvatskoj bi protiv Walesa bio dovoljan i ovaj remi za osiguravanje plasmana na Euro, no u ovoj situaciji vatrenima će trebati još barem bod na Rujevici protiv Slovačke.

Mađari su tako došli na 12 bodova umjesto 10 koji bi imali remijem i tako održali na visokoj razini svoje nade za plasman na Euro, a borit će se s Hrvatskom, ali i Slovačkom koja ima dva boda manje od naših susjeda, ali i utakmicu manje.

Nakon Belgije i Italije, treći putnik na Euro je Rusija koja je 5:0 pobjedom protiv Cipra osigurala svoje mjesto na natjecanju, a četvrti putnik je Poljska koja je kod kuće svladala Sjevernu Makedoniju s 2:0.

Komentara 19

Avatar antimaterija
antimaterija
09:02 14.10.2019.

Suci ne mogu biti izlika, ako na išta možemo računati, to je redovito nepravedno i loše suđenje, pogreška je bila na nama jer smo na toliko opasnom mjestu stali sa igrom očekujući od suca pravdu, redovita hrvatska naivnost!

SA
SI aka SI
09:50 14.10.2019.

ne znam šta je radio sudac u Mađarskoj, nas je oštetio kod gola, jer nije svirao faul na Kovačiću (to je maltene i jedini trenutak kad se moglo primjetiti da je Kovačić na terenu), a s druge strane Lovrenov nasrtaj nije sankcionirao penalom. Glavni problem je ipak u našoj toplo-hladnoj igri, kojom smo prosuli sedam bodova na gostovanjima u realno laganoj grupi. Uvođenjem svježe krvi (Vlašić, Brekalo), čovjek bi očekivao da će biti drugačije, ali smo kao i protiv Azerbajdžana nakon odličnih 20-ak minuta stali. Vesele odlične partije u Trnavi i na Poljudu, međutim na Euru će biti neophodan kontinuitet za ostvariti rezultat

KA
kapunjohan
09:12 14.10.2019.

Igrali smo nepovezano i jako sporo , kad se uputu lopta našem igraču trojica su već na njemu i ako uspije dati drugome ,opet istočasno sa loptom dođu i tri protivnička igrača. Oni su pokrivali naše igrače i presijecali im lopte a sami su dobivali lopte na širokom prostor ,nesmetano. Ali valjda naši nisu mogli bolje jer da jesu to bi i učinili. Oni su bili nekako puni snage. Ipak da nas nije oštetio sudac , vjerovatno bi pobijedili. Kako kaže oštetio nas je i sudac u Mađarskoj - splet slabih okolnosti taj dan-e moj bože , šta se može , moglo je svršit i gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije