Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE BITI SUKOBA

Cvrk zabranio zastave s imenima gradova

'16.10.2012., Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za SP 2014. u nogometu, skupina A, Hrvatska - Wales. Domagoj Vida pozdravlja navijace.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
21.03.2013.
u 15:15

U srijedu nam je stiglo 1500 ulaznica za podružnice, a koliko je još naših članova ulaznice kupilo putem interneta, ne znamo, kažu Uvijek vjerni

Raspodjela ulaznica za utakmicu između Hrvatske i Srbije koja se u petak igra u Maksimiru pokazuje i stvarno stanje u hrvatskom nogometu, pogotovu u Hrvatskom nogometnom savezu. Očito je da su se već počele hvatati pozicije za nove obračune i preslagivanja unutar saveza nakon što je predsjednik HNS-a Davor Šuker javno okrenuo leđa Zdravku Mamiću nakon izjava protiv ministra Željka Jovanovića i Mamićeva pritvaranja.

Navijačima koji inače prate utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u startu je bilo čudno kako je moguće da su neke navijačke skupine, konkretno Veterani BBB, dobile 900 ulaznica, i to prije svih ostalih, dok primjerice službeni Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije Uvijek vjerni do danas, dva dana prije utakmice, ne zna pouzdano koliko je njihovih članova uspjelo doći do ulaznica, iako imaju pravo prvokupa.

– Mogu potvrditi da nam je u srijedu stiglo 1500 ulaznica koje su nam i bile obećane za naše podružnice, no ne znam koliko je naših članova koji su kupovali ulaznice preko interneta uspjelo i doći do njih – kazao nam je predsjednik Kluba navijača Uvijek vjerni Kruno Grlević, dodavši da je bilo predviđeno da se za članove kluba osigura 4500 ulaznica.

Neki su mediji objavili da se na taj način ulaznice dijele ekstremnim desničarima koji bi mogli izazvati incidente na samoj utakmici, što je pretjerano, a i policijske procjene su sasvim suprotne. Policija, naime, smatra da su najveći potencijalni rizik međusobni sukobi domaćih navijačkih skupina na samom stadionu, u gradu i na putu prema Zagrebu. Izvori pak bliski navijačkim skupinama kažu nam da je to neopravdano jer postoji dogovor da se za reprezentaciju uvijek navija jedinstveno, uz mogućnost jasnog izražavanja neslaganja s novim vodstvom HNS-a, prije svih s Davorom Šukerom i Zdravkom Mamićem. Iz navijačkih tabora čak dolazi i priča da ključni ljudi HNS-a zaduženi za sigurnost, na čelu sa Zoranom Cvrkom, koji figurira kao Šukerov čovjek, dodatno dižu tenzije i stvaraju napetost među navijačima.

Neslužbeno smo doznali da je Cvrk na dogovoru o utakmici izjavio da će na stadion biti zabranjeno unošenje hrvatskih zastava s imenima gradova iz kojih navijači dolaze. Upućeni tvrde kako to nije prvi put da upravo Cvrk, koji bi trebao biti glavni čovjek za sigurnost, \"minira\" akcije navijača da se navija ujedinjeno.

Sudeći prema najnovijim događajima, čeka nas vruće proljeće u Hrvatskom nogometnom savezu.

>>Sve o utakmici Hrvatska-Srbija pratite na našem specijalu<<<

Komentara 3

79
790902
16:22 21.03.2013.

Bice incidenata i postoi veliki rizik da se mec prekine ..vidjecete!!!

IS
istinaisamoistina
16:44 21.03.2013.

I neznam koja je to fora imena gradova po zastavama, toga ima samo na balkanskim stadionima, kad gledam zapadno europske repke toga skoro i nema, kao da igraju pojedini gradovi a ne cijela drzava, bez veze i skroz out...

CA
cortesova arkebuza
17:57 21.03.2013.

Lazisamolaz,ne pisi gluposti na utakmicama njemacke i engleske reprezentacije ima masu zastava sa imenima gradova odakle dolaze navijaci. Siguran sam da ti Hrvatska nije u srcu,jer samo lascu i mrzitelju svega sa HR predznakom smeta vidjeti da se za Hrvatsku navija iz cijele Hrvatske i dijaspore.Bez obzira na sve udare,pamflete novinarskih piskarala,navijace nitko nece zaustaviti iz srca navijati za Hrvatsku.Pametnome dosta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije