Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetko viđeno

Emotivni Cvitanović nije mogao suspregnuti suze nakon derbija

Mario Cvitanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
06.08.2017.
u 21:40

Junior nije bio dovoljno konkretan, kod gola je Benković trebao biti uz Nižića, a neka navijači dođu u utorak pozdraviti Ademija, kaže trener Dinama.

Dinamo je slavio u osamdesetom derbiju u HNL-u protiv Hajduka (3:1), a trener plavih, Mario Cvitanović, kazao je kako je sigurno bilo užitak igrati i gledati ovu utakmicu.

- Uoči početka igračima sam rekao samo dvije stvari - da osjete ponos i sreću na kraju. Uspjeli su, zato sam sretan - rekao je trener Dinama i dodao:

- Imali smo malo teškoća početkom nastavka s dugim loptama na Futacsa jer se izvlačio desno, gdje su naši niži igrači. Kod Hajdukova gola Benković je trebao stajati kod Nižića, ali napravili su blok i ostao je sam. Ali sretan sam što smo se izvukli iz toga, promijenili smo i sustav. Derbi je utakmica kao i svaka druga, i dalje smo u stvaranju, ali ovo je model, način na koji Dinamo treba igrati. Slijedi nam daljni rad i odricanje, moramo biti čvrsto na zemlji, da budemo još bolji.

Mario Cvitanović
1/20

Dodao je kako igrači moraju vjerovati u ono što rade.

- I nakon Oddsa sam rekao da sam zadovoljan s nekim stvarima, a danas sam još više. U prvom poluvremenu imali smo šest, sedam situacija po lijevoj strani gdje je bio Fernandes, nije ulazio dovoljno odlučno da završimo, ali zadovoljan sam, zabili smo tri gola.

Cvitanović tvrdi da je njegovoj momčadi bilo teško igrati s obzirom na zatvorenu formaciju protivnika.

- To nam je stvaralo najveći problem i u proteklim utakmicama. Jer mi smo otvoreni i tražimo igru i posjed lopte.

Zadovoljan je što se povečao fond igrača na koje može računati.

- Ova nas pobjeda neće opiti, znam što moramo poboljšati. Dobili smo još veću širinu, na igračima je da rade što je zacrtano, svatko će dobiti priliku. Danas nam se proširio roster, vjerujem da će se još više, a u utorak ćemo predstaviti Ademija. Neka navijači dođu u utorak poslijepodne podržati ga, zaslužio je. A Doumbia je spreman za igru, a što prije se nametne, to bolje - rekao je Cvitanović nakon utakmice, a posebno emotivan bio je na konferenciji za medije. Pustio je i suzu te rekao:

- Ako mogu kome pokloniti ovu pobjedu, onda je to... Onda je to našim obiteljima. Našim ženama, našoj djeci, našim roditeljima i braći za koju znam koliko su patila ovo vrijeme. I koliko se oni odriču zbog nas, koliko zapravo žive s nama. U nekim trenucima i više nego mi sami. Nisam nikad mislio da ću ovako zaplakati, ali emocije su očito jače.

Trener Hajduka Joan Carrillo pohvalio je Dinamo ustvrdivši da ima odličnu momčad.

- Hajduk se došao natjecati, ali bila je ovo čudna utakmica. Meni je ovo druga utakmica ovdje, tu je čudno igrati. Najviše žalim za ozljedom Futacsa, ali i našim navijačima koji su došli u velikom broju - rekao je Joan Carrillo, piše Goal.

Španjolac je kazao kako je ovo bila čudna utakmica.

- Zašto je bila čudna? Mi smo se htjeli natjecati, ali sudac nije problem našeg poraza. Samo to mogu reći. Suci griješe. Nismo izgubili utakmicu zbog prvog gola. Možda je bila pogreška suca, možda nije - rekao je Carrillo i osvrnuo se na ozljedu Futasca.

- On će sutra imati pregled, vidjeti ćemo koliko je teška njegova ozljeda. Futacs je visok igrač, a i prije je s koljenom imao problema.

Komentara 14

ED
europski dinamo
22:28 06.08.2017.

Cvitanoviću daj se skuliraj malo... plačeš nakon pobjede nad smiješnim klubom koji nas jednom u 10 godina pobjedi u Maksimiru. Znam da je velika stvar trenirati Dinamo,ali daj se opusti i vodi Dinamo kao što si vodio klince u LP i biti će sve dobro.

RE
Rex
23:43 06.08.2017.

Magare.....ne revi....treci gol da nije zakucao Sudani....sta misliš da bi vas ista spasilo od poraza.....samo vama su uvjek suci krivi...tovari

DU
Deleted user
22:15 06.08.2017.

Trebao si pustiti pošto ćeš u protivnom biti meta srpsko Hr novinarčića i kojekakvih insinuacija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije