Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA:

Curry predvodio Warriorse, stigli nadomak velikog finala

NBA: Playoffs-Golden State Warriors at Dallas Mavericks
Foto: Kevin Jairaj/REUTERS
1/3
23.05.2022.
u 09:15

Posljednju priliku za preokret Mavsi su kreirali tricom Dinwiddiea kojom su se primakli na 104-99 1:15 mminuta prije kraja, ali u sljedećem napadu gosti su odgovorili tricom Jordana Poolea kojom je susret bio odlučen

Košarkaši Golden State Warriorsa nadomak su novog ulaska u veliki finale doigravanja NBA lige, oni su i u trećoj utakmici finala Zapada svladali dallas Maverickse, ovoga puta u Dallasu sa 109-100 te sada imaju vodstvo od 3-0 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Warriorsi su od 2015. do 2019. godine igrali u pet finala zaredom osvojivši tri naslova prvaka (2015, 2017, 2018), a kako se nikada u povijesti NBA lige nije dogodilo da neka momčad ispusti prednost od 3-0 u pobjedama, gotovo je sigurno kako će se vratiti na najveću pozornicu nakon što u protekle dvije sezone zbog brojnih ozljeda glavnih igrača nisu niti igrali u doigravanju.

Do pobjede u Dallasu Warriorsi su stigli momčadskom igrom, a iskočili su Stephen Curry sa 31 košem i 11 asistencija te Andrew Wiggins sa 27 ubačaja i 11 skokova. Klay Thompson pridodao je 19 poena uključujući i dvije važne trice u četvrtoj četvrtini dok je u skoku ponovno sjajan bio Kevon Looney sa 12 uhvaćenih lopti.

Kod Mavsa najbolji je ponovno bio Luka Dončić sa 40 pogodaka i 11 skokova, Spencer Dinwiddie je s klupe dodao 26, no po domaće se kobnim pokazao iznimno loš šut za tricu. pogodili su tek 13 od 45 pokušaja s distance, a iznimno lošu večer imali su Reggie Bullock, koji je promašio svih sedam pokušaja za tri, te Maxi Kleber, koji je promašio svih pet šutova za tri.

Posljednju priliku za preokret Mavsi su kreirali tricom Dinwiddiea kojom su se primakli na 104-99 1:15 mminuta prije kraja, ali u sljedećem napadu gosti su odgovorili tricom Jordana Poolea kojom je susret bio odlučen.

Warriorsi će prvu od četiri prilike za četvrtu pobjedu i odlazak u finale imati u noći s utorka na srijedu kada će se ovi suparnici ponovno susresti u Dallasu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije