Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamova tržnica

Cufre prelazi u Bolognu, a Tottenham ponudio šest milijuna eura za Lovrena!

Dejan Lovren
Anto Magzan
10.12.2009.
u 21:06

Ne prezimi li Dinamo u Europi, i Mandžukićevu prodaju opet će se najozbiljnije razmatrati. Na odlasku su Cufre i Loven, a stići bi mogli Vida i Zec.

Dinamo bi već ovaj vikend mogao značajno rasteretiti blagajnu. Božićni dar Mamiću poslala je Bologna iskazavši zanimanje za Argentinca Leandra Cufrea, koji je već spakirao kovčege i priprema se za povratak u Italiju.

Dinamo time ne bi ništa zaradio, ali bi se oslobodio astronomski visoke godišnje Argentinčeve gaže od 650.000 eura. Pritom, Jurčićeva momčad ne bi bila značajno igrački oslabljena, jer nezadrživo nadire drugi, znatno mlađi Argentinac, 21-godišnji Ibañez.

Četiri sezone u Italiji

Cufre je tako, najvjerojatnije, protiv Ajaxa u Zagrebu odigrao oproštajnu utakmicu za plave, kada je dobio crveni karton. Njegova je klasa neupitna, ali u Dinamo je došao mjesec dana prekasno. Da je igrao protiv Red Bull Salzburga umjesto Glavine, Dinamo bi danas možda bio u Ligi prvaka.

Argentinac se sada vraća u prirodnije okruženje, jer u Italiji je proveo četiri i pol sezone igrajući za Romu i Sienu.

Mamić je vrlo blizu realizacije još jednoga transfera iz snova, novoga posla s Tottenhamom, koji je za Dejana Lovrena poslao ponudu od šest milijuna eura.

I Lovren već najavljuje kako bi rado prešao kod hrvatske kolonije u Londonu, ali za to bi morao žestoko navijati za Anderlecht u Bruxellesu, naime da Dinamo – ne prezimi. Jedino u tom slučaju Mamić ne bi imao izbora i pristao bi na posao s Tottenhamom. U slučaju da Dinamo izbori europsko proljeće, Lovren bi bio u svim trenerovim nacrtima, jer je jedan od najboljih igrača ove sezone, nezamjenjiv i nenadoknadiv.

Kruno bi Zeca i Vidu

S novcem od prodaje Lovrena Dinamo bi si mogao priuštiti i novi val pojačanja, Vidu i Zeca, koje je Jurčić ucrtao u svojim planovima za proljeće. Za sada je sigurno samo da Kruno vraća Domagoja Antolića s posudbe iz Lokomotive.

Ispadanjem iz Europe aktualizirala bi se i prodaja Mandžukića. Kod njega je Mamić još u dvojbi: je li bolje imati bombu u svlačionici, ali i igrača svjetske klase kakvoga će teško naći, ili – osam milijuna eura u blagajni?

Do sada je Zdravko uvijek naginjao ovoj drugoj opciji. Uostalom, Mandžo igra već petu sezonu Prve HNL i u njoj više nema baš nikakvoga motiva.

Komentara 5

VI
vills
22:16 10.12.2009.

ajde dasoviću više se okani tog kaj bi bilo kad bi bilo novinarstva

OB
-obrisani-
13:13 11.12.2009.

Tomislav Dasović i Igor Flak prelaze u Modru Lastu!!!

MI
milton
16:20 11.12.2009.

ovaj dasović je kreten, mržnja mu je u svakoj rečenici. Momak nemaš ti veze o pisanju, a o novinarstu da ne govorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije