Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva premijera

Čudo "down under": Donna Vekić razmontirala Čehinju Hlavačkovu!

Donna Vekić
Antonio Bronić/Pixsell
15.01.2013.
u 11:25

Mlada, 16-godišnja Osječanka pobijedila je u prvom kolu Australian Opena rezultatom 6:1, 6:2 u meču koji je trajao samo sat i 12 minuta

Kakva premijera hrvatskog teniskog dragulja Donne Vekić na Grand Slam turnirima! Mlada, 16-godišnja Osječanka pobijedila je u prvom kolu Australian Opena Čehinju Anddreu Hlavačkovu 6:1, 6:2. A za premijerno slavlje na Grand Slamu trebalo joj je svega sat i 12 minuta.

Naša je tenisačica dominirala u cijelom meču protiv 66. igračice svijeta, ubacila je 57 posto prvoga servisa i osvojila 80 posto bodova na prvi servis. Imala je samo jednu neforsiranu pogrešku u čitavom meču (!), a osvojila je 23 boda više od protivnice (65-42).

U drugom kolu Donna ide na nekadašnju prvu igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki.

Uspješni su u prvom kolu bili i hrvatski tenisači. Marin Čilić (12. nositelj) izbacio je Australca Marinka Matoševića sa 6:4, 7:5, 6:2 za dva sata i 11 minuta igre. Naš najbolji reket također je bio dominantan u svim elementima igre, a uspio je spasiti svih 11 break prilika na svom servisu! Ivan Dodig pobijedio je Kineza Di Wua 7:5, 4:6, 6:3, 6:3 za tri sata i 14 minuta igre, a protivnikov servis osvojio je čak osam puta. No, imao je Ivan problema sa zadržavanjem svoga. Izgubio ga je pet puta, a imao je i puno neforsiranih pogrešaka, čak 58. No, sve to nije ga stajalo pobjede.

Dodajmo da Čilić u drugom kolu ide na pobjednika susreta Garcia – Lopez – Ram, a Dodig će igrati s Nieminenom.

Komentara 7

SE
serđo
12:22 15.01.2013.

na obljetnicu modernog priznanja nezavisne države hrvatske, eto i prekrasnih teniskih vijesti o uspjehu ove mlade i nadarene hrvatice. svako dobro i protiv poljakinje.

JO
jolly
12:59 15.01.2013.

Uvjerljiva pobjeda. Zašto bit to bilo čudo? Čemu podcjenjivanje, naše izvrsne mlade sportašice?

KA
Karla
12:11 15.01.2013.

Bravo Donna! Tu si ponos Osijeka i cijele Hrvatske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije