Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKA LIGA

CSKA preko Lokomotiva do ruskog naslova: Ćorluka bez Lige prvaka

CSKA Moskva
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
15.05.2014.
u 18:27

Nogometaši moskovskog CSKA su u gradskom derbiju 30. kola ruskog prvenstva pobijedili Lokomotiv 1:0 i tako peti put u povijesti osvojili naslov ruskog prvaka

Nogometaši moskovskog CSKA su u gradskom derbiju 30. kola ruskog prvenstva pobijedili Lokomotiv 1:0 i tako peti put u povijesti osvojili naslov ruskog prvaka.

Gol odluke u utakmici koja je odlučivala o prvaka zabio je Zoran Tosić u 46. minuti. On je nakon solo prodora fantastično pogodio sa 18 metara.

I dok je CSKA novi prvak, Lokomotiv, za koji je cijelu utakmicu odigrao Vedran Ćorluka, porazom je ostao i bez Lige prvaka. Inače, Lokomotiv je u posljednja tri kola uzeo samo jedan bod i tako prokockao četiri boda više koja je imao od CSKA.

 

Lokomotiv će u Europsku ligu, a ruski predstavnik u kvalifikacijama Lige prvaka bit će Zenit, koji je danas sa 3:1 slavio na gostovanju kod Kubana. Inače, upravo zbog domaćeg kiksa Zenita u prošlom kolu protiv Dinama, CSKA je došao u priliku da danas pobjedom protiv Lokomotiva osvoji naslov. Nakon 30. odigranih kola CSKA ima 64 osvojena boda, Zenit 63, a Lokomotiv 59.

Uz Lokomotiv, u kvalifikacije Europske lige će moskovski klubovi Dinamo i Spartak.

U doigravanje za opstanak u ligi će Tomsk i Samara, dok su novi drugoligaši Novgorod i Anži.

Ruska liga, 30. kolo.:

Amkar - Krasnodar 2:2
Anži - Samara 0:1
CSKA - Lokomotiv 1:0
Kazan - Terek 1:1
Kuban - Zenit 1:4
Spartak - Dinamo (M.) 3:2
Tomsk - Rostov 3:2
Novgorod - Ural 1:2

Komentara 1

Avatar mohito
mohito
20:54 15.05.2014.

zaboravili su spomenut da je corlukino lose dodavanje djelomicno kumovalo golu - doduse i igrac kome je corluka lose dodal je zaspal i tak se tosic nasal u gol prilici koju je iskoristil...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije