Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUT SRNE, MODRIĆA...

Cro Copov Japanac napravio prekrasnu stvar za djecu u Nazorovoj ulici

Satoshi Ishii
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
20.10.2018.
u 10:26

Osim što je donio dvije velike vrećice slatkiša i grickalica, štićenik Mirka Filipovića donio je i kompletnu zaradu od prošle borbe održane prošli vikend u Düsseldorfu.

Hrvatsko-japanski borac Satoshi Ishii (31) posjetio je Dječji dom Zagreb u Nazorovoj, ustanovu koja se brine o djeci do sedam godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

No olimpijski pobjednik u džudu u nije došao praznih ruku. Osim što je donio dvije velike vrećice slatkiša i grickalica, štićenik Mirka Filipovića donio je i kompletnu zaradu od prošle borbe održane prošli vikend u Düsseldorfu. Nije to astronomska svota, ali raduje i omogućit će da desetak ovih klinaca, zajedno s par teta, ode na zimovanje.

Odmah osjetio ljubav

– Sretan sam što mogu pomoći ovoj dječici čiju sam ljubav osjetio čim sam ušao u prostoriju. Osim što se danas bolje osjećam, dodatno sam produbio svijest o potrebi pomaganja djeci koja ne odrastaju uz roditelje. Kada smo u naponu snage, mi sportaši moramo misliti na nejake, i to je naša odgovornost, a ne samo težiti pobjeđivanju i zarađivanju – kazao je sportaš koji bi trebao biti vodilja mnogim hrvatskim sportašima. Doduše, kako nam je rekla ravnateljica dr. med. Jasna Ćurković-Kelava, nije “samuraj” Ishii prvi koji je donirao.

– Još prije 15-ak godina jedan od naših donatora bio je Mirko Filipović. Nakon toga to su učinili i nogometaši Luka Modrić, Joe Šimunić i Darijo Srna koji je za više od 30 tisuća kuna kupio potrepština i koji nas je tada posjetio sa svojom suprugom. Posljednji donator među vrhunskim sportašima bio je NBA košarkaš Dario Šarić. On je naprosto uplatio izvjesnu svotu novca a da nas nije posjetio pa sada tražimo način kako da mu zahvalimo.

Dječji dom, koji zajedno sa svoje tri podružnice (u Selskoj ulici, na Tuškancu te u Laduču) ima oko 300-tinjak korisnika, u Nazorovoj ima 60-ak štićenika, a kako ta preslatka nejač k njima dospijeva, objasnila nam je ravnateljica:

Ishii čeka putovnicu

– Djeca nam dolaze po uputi Centra za socijalnu skrb na temelju dojava da je neko dijete u nekoj obitelji ugroženo. Svi oni imaju barem jednog roditelja, ali počesto ni taj jedan ne funkcionira pa zanemaruje i ugrožava vlastito dijete, a ponekad nam dolaze i zlostavljana djeca. Neki od roditelja dolaze vidjeti svoju djecu svakodnevno, drugi povremeno, a neki na svoje dijete i zaborave. Kod nas oni prosječno borave godinu dana dok se, uz pomoć naših stručnjaka, ne stabiliziraju, a onda idu u udomiteljske ili posvojiteljske obitelji. A neki se i vrate u svoje obitelji ako se u njima saniraju problematični uvjeti.

Kazao nam je Ishii da je njegova intencija bila potaknuti i druge hrvatske sportaše jer se on takvim već smatra. Iako još nije dobio hrvatsku putovnicu (a ona je na putu), već nastupa pod hrvatskom zastavom i s hrvatskim kockicama na svojem borilačkom šorcu. 

>> Pogledajte nastup Thompsona na Hrgovićevoj borbi

Komentara 3

SO
sohnahoakasaa
20:21 20.10.2018.

Mirko uvijek svojim primjerom može pokazati kako uvijek treba misliti na najpotrebitije i nije uvijek važan novac. Možeš to darujući svoje varijeme, molitvom ali inaravno da novac uvijek dobro dođe. Osjećaj sebedarja onima kojima treba je neopisiv. Hvala Samuraju šatoo živi s nama u našoj Hrvatskoj.

HE
HercegBosna
01:51 21.10.2018.

Svaka cast, moze da bude na primjer drugima.

Avatar dkoor
dkoor
10:52 20.10.2018.

Impresivni i fascinantni Japanci... zaista su na visoj razini i to konstantno dokazuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije