Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT U NEPOZNATO Mirko Filipović spreman za okršaj s korejskim divom

Cro Cop: Spreman za ring, ali ne i za vojsku

28.12.2008.
u 10:30

Mirko Filipović opet među prvima kreće u nepoznato. Nakon što se svjetski prvak Fjodor Jemjeljanjenko jedva izvukao ispod 155 kg teškog borca, sada i Cro Copa čeka borba s korejskim divom, najvišim borcem u profesionalnim borilačkim sportovima. Borba je 31. 12., a Mirko u Japan kreće u nedjelju.

Prije pet i pol godina Cro Cop se pristao boriti s Bobom Sappom, sa 170 kg teškim bivšim igračem američkog nogometa, i to baš u vrijeme kada su ga se svi bojali. Jer, za trokrilnim Amerikancem bile su dvije pobjede nad najvećim K-1 borcem svih vremena Ernestom Hoostom. Cro Cop je tada lijevom šakom slomio kost suparnikova lica (u neposrednoj blizini oka) i ovaj se skljokao u bolovima. Može li se takvo što dogoditi i ovom prilikom u Saitama Areni?

Opasan po zdravlje
Hong-man Choi nije nimalo bezazlen protivnik i u odnosu na Boba Sappa tehnički je puno jači, a snagom vrlo malo zaostaje za crnim divom. Baš kao i protiv Sappa, i ovom će prilikom Mirko morati taktički raditi vrlo mudro jer niti jednu pogrešku neće moći kompenzirati snagom.

– Svjestan sam što me čeka i osjećam se nekako slično baš kao uoči borbe sa Sappom, idem u nepoznato. Zahvaljujući Franji Arapoviću stekao sam predodžbu koliko su mi visoke mete koje želim pogoditi. Ono što je, primjerice, jednom Vovčančinu išlo u glavu kao high-kick, protiv Choija će biti tek middle-kick u jetru – našalio se Mirko.

No, svakome tko se nađe protiv 218 cm visokog i 155 kg teškog protivnika nije nimalo do šale. Stoga je i Mirkov hrvatski menadžer Zvonimir Lučić poprilično nespokojan. Jer, da čovjek takve mase samo padne na onog drugoga, može ga teško ozlijediti.

– Vjerujem u Mirka, vjerujem da će biti u stanju ovu borbu odraditi pametno, uz puno kretanja, izbjegavanje klinča i zamaranje protivnika. Mirko ima strašnu volju pa očekujem svjež vjetar iz Japana.

Choiju je nadimak Techno Goliath jer je nakon pobjeda u svojoj matičnoj vještini (ssireumu – korejskom hrvanju) običavao plesati na techno-glazbu. Za Choijem je 17 borbi po K-1 pravilima pa je dobro poznat japanskoj publici koja ga je prozvala “Korejski Monstrum”.

Sklonost glazbi 28-godišnji Choi izrazio je u rap-duetu s korejskim modelom Kang So Hee. Duet su, inače, prozvali “Ljetpotica i Zvijer”.

Operacija hipofize
Choi je u travnju trebao početi služiti vojni rok, no nakon dvaju liječničkih pregleda otpušten je zbog problema s okom. A oni su pak bili posljedica dobroćudog tumora mozga odnosno hipofize koja ga, navodno, i dalje potiče da raste.

Isti tumor spriječio je Choija da se 2007. bori s današnjim UFC prvakom Lesnarom jer od liječničke komisije nije dobio dozvolu za borbu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije