Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD RIZIN-a

Cro Cop se neće boriti na staru godinu, otkrivamo zbog čega!

Cro Cop
Foto: Screenchot
1/6
29.11.2018.
u 17:57

- Nimalo mi to ne smeta. Štoviše, sretan sam što ću novogodišnje blagdane provesti kod kuće, s obitelji, a bit će to rijetka situacija da sam u to vrijeme godine s njima.

Na tokijskoj konferenciji za novinare posvećenoj novogodišnjoj borilačkoj priredbi pod kapom Rizina nije spomenuto ime našeg najboljeg MMA borca Mirka Filipovića. A baš za njega se cijelo vrijeme mislilo da je upravo on siguran sudionik te borilačke večeri u legendarnoj Saitama Areni. Uostalom, posljednjeg protivnika (Roque Martinez) krajem rujna riješio je po kratkom postupku, u petoj minuti prve runde, i tada je rečeno da će i ova Nova godina za Cro Copa biti radna.

Zbog svega toga, nazvali smo Cro Copa i propitali situaciju. S obzirom na to da niste najavljeni na službenoj presici, znači li to da vas neće biti u programu tradicionalne novogodišnje priredbe? – pitali smo našeg borca.

Boksačka ekshibicija

– Da, ove godine neću nastupiti na Rizinovoj novogodišnjoj priredbi. Rizin se odlučio dovesti slavnoga boksača Floyda Mayweathera da odradi ekshibicijski meč s Tenshin Nasukawom, a s obzirom na to da je Floyd najplaćeniji sportaš današnjice, on je sam iscrpio Rizinov proračun tako da nisu zvali nikoga od stranih boraca, već je ostatak priredbe popunjen japanskim borcima – rekao nam je Cro Cop.

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Što mislite o toj borbi boksača Mayweathera i japanskog kikboksača lakšeg i do desetak kilograma koji neće imati pravo udarati nogama?

– Iskren da budem, mene ta borba, bolje rečeno boksačka ekshibicija od tri runde po tri minute, uopće ne zanima. Jer jedan oko drugoga lepršat će dva lagana borca, jedan od 69 kilograma, a drugi sa 58 kilograma i, bez obzira na to koliko su kvalitetni, mene to ne privlači. No svom prijatelju Sakakibari, vlasniku Rizina, držim fige da to sve skupa uspije i da bude profitabilno jer znam da je uložio ogroman napor i ogroman novac da se taj meč ili ekshibicija, ne znam kako bih to nazvao, održi. I nisam siguran kako će reagirati japanska publika na nekakvu ekshibiciju jer su oni navikli na prave, bespoštedne borbe i zato jedini smisao u njihovu sučeljavanju vidim da to bude prava borba. Jer, Tenshin, bez obzira na to koliko je talentiran i dobar kikboksač, a u tome je svjetska klasa, ima samo 58 kg i nikad nije boksao. Mayweather je pak teži više od 10 kilograma, a to je u tim kilažama ogromna razlika, i još je najbolji boksač svih vremena u svojoj kategoriji. No, kažem, nadam se da će sve proći dobro i da će ideja uspjeti.

Smeta li vam to što je vaša borba otpala s obzirom na to da ste uložili vrijeme, energiju, a vjerojatno i novac da bi vaš kamp funkcionirao?

– Naprotiv. Nimalo mi to ne smeta. Štoviše, sretan sam što ću novogodišnje blagdane provesti kod kuće, s obitelji, a bit će to rijetka situacija da sam u to vrijeme godine s njima. Zapravo, s obzirom na to da sam znao kakva je situacija, nisam ni započinjao specifične pripreme za novogodišnju borbu. No ja i dalje svakodnevno treniram dva puta bez obzira na to borim li se ili ne. Stare navike teško umiru – rekao je Filipović koji tako odaje dojam da mu cijela ova situacija nije teško pala.

Sprema novi nastup

– S obzirom na to da ste stalno u pogonu, da niste kampanjac, već ovisnik o treningu, vi se možete, zacijelo, vrlo brzo pripremiti za borbu.

Kada možemo očekivati vaš sljedeći nastup i u kojoj borilačkoj organizaciji?

– Nastupit ću u prvoj polovici sljedeće godine, a detalje ću objaviti kada sve bude formalizirano.

Da nastupa, bila bi to jubilarna, deseta Nova godina koju je dočekao u Japanu. No, s obzirom na to da za ljude poput njega blagdana nema (jednom je u Japan putovao na Badnjak pa je Božić dočekao u zrakoplovu), Mirko je pronašao utjehu u ležernijim blagdanima koji mu slijede. I u obiteljskom okruženju. 

>> Pogledajte i trening Cro Copa


 

Komentara 10

AE
Aedes2017
20:22 29.11.2018.

Ovaj će lik ogaditi svima borilačke sportove !

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
18:07 29.11.2018.

Pozdrav Mirku legendi

ST
stopostohrvat.
19:24 29.11.2018.

Mirko care burajzeru stari, cuvaj bolam Jaja i to sto imas u gacama da zeni bude ljepse do kraja zivota. Nije zivot sto god. Dosta ti je poderi zenu jos koju god i to ti je to. Nek se majmuni udaraju tako i tako to nije sport nego obicna ulicna tuca iz Amerike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije