Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncentriran na Nelsona

Cro Cop otvoreno o borbi koju želi cijeli svijet: Ne zanima me to!

25.03.2015., Zagreb - Sparing trening Mirka Filipovica Cro Copa sa Stipom Miocicem u teretani koja se nalazi u kuci Mirka Filipovica. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
18.05.2018.
u 11:08

"Roy je sjajan momak, vrlo tvrd protivnik, čvrst borac koji ima čeličnu bradu. Morat ću dati sve od sebe da bi ga pobijedio”

U četvrtak je Bellator održao telefonsku konferenciju na novinare u povodu svojeg 200. eventa koji ćemo pratiti za tjedan dana u Londonu, a gdje će se naš legendarni borac Mirko “Cro Cop” Filipović okušati ponovno protiv Roya Nelsona, piše Fight Site.

Očekivano, novinare je, kada je riječ o hrvatskom borcu, više zanimalo rivalstvo s Fedorom koje je obilježilo čitavu jednu Pride eru. Sada su dva borca ponovno u istoj promociji pa je i revanš jedna od mogućnosti. Cro Cop se s tim ne slaže…

“Ljudi me konstantno pitaju o tome, ali ja o tome u ovom trenutku uopće ne razmišljam. I ne vjerujem da će se taj meč dogoditi”, odgovara Mirko i dodaje:

“Teško je reći. Ali ne, nemam nikakve posebne želje ponovno se boriti protiv njega. Nikada ne možeš u životu reći nikada, ali ne vjerujem da će se taj revanš ikada dogoditi.”

Nakon lošijih predstava protiv Fabija Maldonada i Matta Mitrionea, Emelianenko je napokon pokazao više u nedavnom dvoboju s bivšim UFC prvakom Frankom Mirom. Cro Cop je pratio meč, no nije potvrdio da se Rus potpuno vratio u formu koja ga je nekoć krasila.

“Gledajte, bila je to dobra borba. Je li se vratio ili nije, ne  znam. Meč je trajao prekratko. Borba je bila previše kratka, ali mi je drago zbog njega”, odgovara Mirko.

25.03.2015., Zagreb - Sparing trening Mirka Filipovica Cro Copa sa Stipom Miocicem u teretani koja se nalazi u kuci Mirka Filipovica. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/9

Upitan što ga i dalje tjera da svakodnevno trenira i bori se protiv mlađe konkurencije, Cro Cop odgovara da je jednostavno riječ o – sreći.

“To je nešto što me čini sretnim. To je najjednostavniji odgovor koji mogu dati. To je nešto što mi pruža sreću. Trenutačno uživam u onome što radim. Ja sam profesionalni borac i uživam u ovom poslu. To je to. Ne treba tu neke posebne filozofije i traženja nekog višeg cilja”, objašnjava Mirko i dodaje:

“Treniram svaki dan. Trenirao sam po čitavom svijetu i borio sam se po čitavom svijetu. Posljednji meč odradio sam u Tokiju, sljedeći će biti u Londonu. Osjećam se dobro i takve stvari me čine sretnim.”

Hrvatski borac, koji se s Royom Nelsonom već susreo 2011. godine te je tada poražen prekidom, nije mogao izbjeći pitanje o tome kada će se povući u borilačku mirovinu.

“Teško je reći. U ovom poslu to je teško predvidjeti. Rekao sam već nekoliko puta da sam gotov i da idem u mirovinu, ali na kraju dana uvijek bih odlučio produljiti karijeru. Bavit ću se ovime dok god me to čini sretnim, dok god mi zdravlje dopušta da se i dalje borim. Može to biti jedan meč, mogu biti dva, a možda i tri. Ne znam”, odgovara Cro Cop i dodaje:

“U ovom sportu ozljede su te koje određuju koliko možete. Tako da nikada ne znaš, posebno u mojim godinama. Imam 43, ali se osjećam jako dobro u ovom trenutku.”

Osveta Nelsonu? Mirko na to ne gleda tako pa nije htio ništa obećavati.

“To nije moj stil, ne želim ništa obećavati. U vrlo sam dobroj formi i veselim se meču. Roy je sjajan momak, vrlo tvrd protivnik, čvrst borac koji ima čeličnu bradu. Morat ću dati sve od sebe da bih ga pobijedio”, zaključuje.

Mirko Filipović i Roy Nelson ukrstit će rukavice 25. svibnja u Londonu na Bellatoru 200.

Komentara 4

Avatar Glina74
Glina74
19:50 18.05.2018.

Koji svijet hoce tu borbu ako je to vaš svijet onda je jako male taj svijet mene boli ona stvar hoće li netko kome razbiti LaBRTE ili neće to nije cijeli svijet

KA
KarlMoriarty
15:27 18.05.2018.

Neee, lizac zahoda DOKTOR WC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije