Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirkov zaokret u karijeri

Cro Cop: Eh, da mi je bila ova pamet kad sam imao 20

Mirko Filipović
Slavko Midžor | 24sata
08.02.2010.
u 20:10

Mirko Filipović je krenuo na dalek put. Otputovao je u Australiju gdje ga 21. veljače čeka borba s Amerikancem Benom Rothwellom. Na poprište okršaja Cro Cop nikad nije krenuo tako rano.

 Kada se borio s najvećim borcem današnjice, nepobjedivim Rusom Fjodorom Jemjeljanjenkom, u Japan je išao sedam dana prije, a sada je to vrijeme udvostručio, i to za suparnika srednje klase.

– To je minimum za dobru pripremu. Profesor Jukić mi je to preporučio i ja sam ga poslušao. Od prilagodbe na vremensku razliku od 10 sati, veći će problem biti promjena godišnjeg doba. Ovdje je uglavnom minus, a ondje plus 30. I tih 25 sati puta teško mi pada, radije bih žabu progutao!

Sve to u suglasju je s Cro Copovim novim pristupom. Kad je već odlučio produžiti karijeru, odlučio je dosta toga promijeniti u svom treningu, pa tako sada trenira jednom dnevno. Rujanski poraz u Dallasu protiv Dos Santosa potaknuo ga je i na promjenu trenera. Za ovaj meč čak tri tjedna radio je pod palicom svjetski poznatog stručnjaka Ivana Hyppolitea iz amsterdamskog Vos Gyma.

– Jedan je tjedan on bio u Zagrebu, a dva tjedna ja sam bio kod njega. Eh, da mi je ova pamet, a 20 godina. Nakon svega, jasno mi je da je nemoguće pripremiti se dobro bez pravog kampa i autoritativnog trenera. To mi je propust karijere, bio sam lijen otići od kuće u neki ugledan klub. Primjerice, Hyppolite me najprije uništi na fokuserima, a onda se u rundi od šest minuta borim s trojicom suvježbača.

Pa zar to isto niste radili i u svojoj dvorani s hrvatskim suvježbačima?

– Jesam, no tada nisam mogao ići na nokaut jer su u ringu ili kavezu bili ljudi koji mi to čine iz usluge. U Amsterdamu je to bila borba na život i smrt. Išao sam ja na nokaut, ali i moji protivnici. Mislim da ću ubuduće ići i na po četiri tjedna u nizu.

Hyppolite je svjetski ekspert za tajlandski boks i višestruki svjetski prvak, pa je akcent bio na udaračkim tehnikama i taktici u stojećem stavu.

– To je ono u čemu sam najbolji, no nismo zapostavili ni hrvanje – naglasio je Mirko.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:06 08.02.2010.

ide mirkec po batine

BB
Bugs Bunny
07:57 09.02.2010.

Bolje ikad nego nikad... kasno je za novi naslov, ali bilo bi dobro da se oprosti sa par pobjeda i ispere gorak okus svima nama koji se mučimo s njim zadnje 4 godine

Avatar vaksalainen
vaksalainen
12:50 09.02.2010.

ima jos male nade za naslov, jer je kaos u teskoj kategoriji trenutno.. ali prije toga, mora opet igrati i razvaliti Konga i dos Santosa da bi usao u top kategoriju.. A u medjuvremenu ce se i ona kristalizirati... Lesnar i njegov oporavak? Carwin novi interim prvak? Nogueira ili Velasquez kao prvi izazivaci??? puno pitanja za odgovoriti na vrhu, ali mislim da Mirko moze jos jednu dvije godine biti u top formi i uzeti taj pojas za kraj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije