Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna momčad

Crna mačka Gorica: Rijeka i Hajduk – to je sad već kompleks!

Gorica - Hajduk
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
02.11.2019.
u 22:15

Pobjede nad ekipama nominalno velike četvorke zapravo su 'trademark' kluba kojem je prošle sezone za milimetar izmakla Europa, jedino se Dinamo vrlo uspješno izvlači

Taman kad se činilo da druga sezona HNK Gorice u prvoligaškom društvu neće biti baš tako uspješna kao ona prva, momčad Sergeja Jakirovića u sedam dana nanizala je tri velika skalpa – prvo je pala Rijeka na Rujevici, da bi onda na svom stadionu u razmaku od četiri dana dvaput bacila na koljena Hajduk. Na identičan način.

Pobjede nad ekipama nominalno velike četvorke zapravo su 'trademark' kluba kojem je prošle sezone za milimetar izmakla Europa, jedino se Dinamo vrlo uspješno izvlači.

Gorica - Hajduk
1/12

Prva velika ostvarena je upravo protiv Hajduka, ali u Poljudu, a ceh je platio tadašnji trener bijelih Željko Kopić. Ubrzo su Velikogoričani presudili još jednom treneru, i to ne bilo kojem, već onom najdugovječnijem i jednom od najboljih u povijesti naše lige – Matjažu Keku.

Taj Rijekin poraz od 1:2 u listopadu prošle godine, pokazat će se, bio je tek prvi u nizu od pet uzastopnih protiv jedinog kluba koji je u posljednjih četrnaest godina uz Dinamo osvajao naslov prvaka.

Ni Igor Bišćan ni Simon Rožman nisu uspjeli kasnije pronaći recept za igru Gorice koja je nabila ozbiljan kompleks momčadi s Rujevice. Ni Hajduk se ne može baš pohvaliti omjerom, a Gorica se sada slatko osvetila za 3:0 poraz u Splitu početkom sezone.

Nakon Gzire ovo je najteži udarac Hajduku ove sezone koja je čak nešto i obećavala s obzirom na položaj na tablici. Sve dok mu preko puta nije prošla „crna mačka“ HNL-a. Dvaput!

Jakirović ima momčad, koga god ubaci – ne podbaci. S različitim postavama dvaput je Gorica dobila Hajduk istim rezultatom.

Ni on sam ni njegovi igrači to neće, ali nama ne mogu zabraniti da ipak istaknemo fenomenalnog Kristijana Lovrića koji je u životnoj formi, a na slobodnjaku je smrtonosna opasnost kao Koeman i Messi u najboljim danima.

Kahlina plijeni na vratima, a oduševljava Nizozemac Joey Suk. Pun ga je teren, stalno je na rubu žutog kartona, „must have“ igrač za svakog tko namjerava nešto ozbiljno. No, istina – prije svega momčad.

>> Pogledajte što je rekao Kristijan Lovrić nakon trijumfa nad Hajdukom

Ključne riječi

Komentara 6

IL
ilijan1a
23:56 02.11.2019.

Gorica je zaslužila da ih idem gledati

EU
eugenkak
01:11 03.11.2019.

ma dajte molim vas kakova crna macka ? pa za Jajduk su svi crne macke kad god nemaju lovice da kupe posteno sudjenje, bar 3 penala

Avatar Uskok
Uskok
22:32 02.11.2019.

Jako ugodno iznenađenje u prvoj ligi. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije