Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Globe Soccer Awards

Cristiano Ronaldo šesti put izabran za najboljeg nogometaša godine

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.12.2019.
u 07:49

Globe Soccer Awards zajednički organiziraju Europsko udruženje nogometnih agenata (EFAA) i Udruženje europskih klubova (ECA), a Ronaldo je slavio već šesti put, dok su po jednom nagradu osvajali Lionel Messi, Radamel Falcao i Franck Ribery

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo šesti put u karijeri dobitnik je nagrade Globe Soccer Awards za najboljeg nogometaša godine na svečanosti koja je u nedjelju održana u Dubaiju.

Globe Soccer Awards zajednički organiziraju Europsko udruženje nogometnih agenata (EFAA) i Udruženje europskih klubova (ECA), a Ronaldo je slavio već šesti put, dok su po jednom nagradu osvajali Lionel Messi, Radamel Falcao i Franck Ribery.

>> Kakav luksuz! Zavirite u unutrašnjost privatnog zrakoplova Cristiana Ronaldo

Cristiano Ronaldo
1/11

- Zahvaljujem svojoj obitelji, svojoj djevojci, sinu Cristianu, djeci koja me čekaju kod kuće, agentu, rodbini u Portugalu, prijateljima, mojim suigračima iz Juventusa i Portugala. Velika je čast biti ovdje i primiti ovu nevjerojatnu nagradu. Nadam se da ću i sljedeće godine biti ovdje i dobiti ovu nagradu, naravno. Hvala svima i sretna Nova godina - kazao je napadač portugalske reprezentacije i Juventusa koji je ove godine slavio ispred Messija, Virgila van Dijka i Mohameda Salaha.

Ronaldo ove godine nije bio u užoj konkurenciji za najvažnije nogometne nagrade, međutim godinu je ipak zaključio s jednim velikim priznanjem.

Njegov najveći konkurent Argentinac Lionel Messi ove je godine osvojio Zlatnu loptu France Footballa, te nagradu za najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), dok je Nizozemac Virgil van Dijk proglašen najboljim u izboru Europske nogometne federacije (UEFA). Portugalac se nije pojavio na tim izborima, no u Dubaiju je osobno primio nagradu.

Za najbolju nogometašicu svijeta izabrana je Engleskinja Lucy Bronze, dok su tri nagrade otišle u Liverpool. "Redsi" su proglašeni najboljim klubom u protekloj godini, nagradu za najboljeg trenera dobio je njemački stručnjak Jurgen Klopp, a Brazilac Alisson Becker najbolji je golman.

Otkriće godine je Portugalac Joao Felix, BiH reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić dobio je nagradu za postignuća u karijeri, a nagradu za karijeru dobio je Velšanin Ryan Giggs.

Benfica i Ajax su dobili priznanja za najbolje nogometne akademije, Francuskinja Stephanie Frappart je proglašena najboljom sutkinjom, Portugalac Jorge Mendes je dobio priznanje za najboljeg menadžera, dok je Andrea Berta iz Atletico Madrida proglašen najboljim sportskim direktorom. Al Hilal je proglašen najboljim arapskim klubom.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Komentara 1

Avatar majkuvam
majkuvam
11:04 30.12.2019.

Igra najgoru sezonu a "najbolji",više nego smiješno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije