Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

'Stroju za rekorde' ne ide u La ligi, no ponovno je ušao u povijest

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.12.2017.
u 12:25

– Sretan sam jer sam momčadi pomogao lijepim golom. I rekord je važan, zadovoljan sam. Nadam se da možemo opet osvojiti Ligu prvaka. Najvažnije je bilo proći skupinu – rekao je Ronaldo.

Još nije došla ni prava zima, a nekima je već počelo proljeće. Oni najveći uspjeli su izboriti nastavak natjecanja u Ligi prvaka i već sada mogu kalkulirati tko će ih dočekati sljedeće godine u nokaut-fazi tog natjecanja, a do tada svi mogu gledati ono što je bilo. Grupna faza donijela je mnogo rekorda. Kylian Mbappe do 10. pogotka u Ligi prvaka došao je s 18 godina, 11 mjeseci i 15 dana i tako postao najmlađi kojemu je to uspjelo, PSG je srušio rekord po broju golova jedne momčadi (25), nikad više golova nije zabijeno...

Prvi put u povijesti Lige prvaka postignuto je više od 300 golova, uz prosjek od 3,19 golova po utakmici. Naime, 32 momčadi ove su sezone u 96 utakmica zabile 306 golova, čime je srušen rekord star 17 godina iz sezone 2000./2001. kada su pala 292 gola.

A kako bi sve to prošlo a da se u cijelu priču ne ugura i Cristiano Ronaldo. Morao je i on postaviti neki rekord. Postao je tako prvi igrač koji je u 25 godina Lige prvaka postigao pogodak u svih šest utakmica u skupini. U posljednjoj utakmici grupne faze, u pobjedi 3:2 nad Borussijom iz Dortmunda, CR7 zabio je gol i ubacio se u rekordne liste. Zanimljivo je da je Ronaldo golgeterski rekord u Ligi prvaka postavio u sezoni kada mu baš i ne ide u španjolskoj ligi. Naime, najneefikasniji je od dolaska u La ligu prije osam godina. U Primeri je u deset utakmica postigao samo dva gola, dok ih je u šest utakmica LP-a zabio ukupno devet. No, najefikasnija sezona u skupini elitnog natjecanja ipak mu je bila 2014./2015. kada je postigao čak 11 golova u prvih šest utakmica.

Cristiano Ronaldo
1/7

– Sretan sam jer sam momčadi pomogao lijepim golom. I rekord je važan, zadovoljan sam. Nadam se da možemo opet osvojiti Ligu prvaka. Najvažnije je bilo proći skupinu – rekao je Ronaldo.

A dobre vijesti i dalje mu dolaze jer je i favorit za osvajanje Zlatne lopte. Zvijezda Reala u listopadu je osvojio Fifinu nagradu za najboljeg nogometaša protekle sezone te nade polaže i u tu nagradu. Glavni protukandidat mu je, naravno, Barcelonin igrač Leo Messi koji je rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopta (5), a bude li Ronaldo proglašen pobjednikom, izjednačit će se s Argentincem.


A dinamičan su oni dvojac, trenutačno najbolji na svijetu, i baš se zbog toga Reala i Barcelone boje ostali koji su izborili proljeće u Europi. Svih 16 sudionika osmine finala saznat će imena suparnika u ponedjeljak u 12 sati. Bit će zanimljivo gledati što će se smućkati u šeširu u Nyonu.

Zanimljivo je i to da će prvi put u povijesti jedna zemlja imati pet predstavnika u osmini finala Lige prvaka. Dalje idu Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, a svi osim Chelseaja osvojili su prvo mjesto u svojoj skupini. Znaju se i svi sudionici nokaut-faze. Nakon posljednjeg kola, plasman su potvrdili i Sevilla, Šahtar i Porto, a otprije su nastavak natjecanja izborili Real, Beşiktaş, PSG, Roma, Barcelona, Basel, Bayern i Juventus.

Cristiano Ronaldo
1/14

Da, dosta je velikih klubova, a ždrijeb je takav da bi mogao odrediti parove vrijedne samog finala. Ipak, svi se boje baš velike Barcelone, PSG-a i Reala koji je Ligu prvaka osvajao posljednje dvije sezone, a “klempavi” pehar i ove bi sezone rado pospremio u svoje vitrine. Suparnika može naslutiti.

– Ne brine me previše koga ćemo dobiti. Mene ždrijeb inače uvijek spoji s Real Madridom, vidjet ćemo hoće li i sada. Nemamo nekih favorita, bit će lijepo nakon dugo vremena igrati osminu finala – rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp.

Prve utakmice na rasporedu su 13., 14., 20. i 21. veljače, a uzvratne 6., 7., 13. i 14. ožujka. Finale će se igrati 26. svibnja u Kijevu. Nekima su ambicije zadovoljene već ulaskom u nokaut-fazu, a neki bi ipak malo više. No, bilo kako bilo, svi sve znaju o svima, nema mnogo nepoznanica jer igra je to u kojoj se ne mijenja puno stvari, a ako se i mijenja, sve ostaje u krugu tih elita koje ionako svoje mjesto u natjecanju imaju. Mourinho, Guardiola, Zidane.... Kane, Ronaldo, Neymar, Messi.... Gdje god da igraju, koga god da vode, o njima se sve zna i svi njih prate.

Komentara 1

PO
pozornik66
18:29 08.12.2017.

Moraš igrati u Reala da dobiješ zlatnu loptu ili bit daleko najbolji u Svjetu kao Messi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije