Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Skupina H

Kramarić zabio dva gola u remiju Hoffenheima, Juventus srušio United

Kramarić zabio dva gola u remiju Hoffenheima, Juventus srušio United
Foto: Reuters/Pixsell
23.10.2018. u 22:55

Premda ponovo nisu blistali europski velikani Real Madrid i Bayern upisali su pobjede u susretima 3. kola Lige prvaka. Europski prvak je na Santiago Bernabeu pobijedio Viktoriju Plzen s 2-1, dok je Bayern u Ateni porazio AEK s 2-0.

Juventus je slavio na Old Traffordu protiv Manchester United s 1-0, City je rutinski odradio gostovanje u Ukrajini pobijedivši Šahtar s 3-0, dok su Hoffenheim i Lyon u ludoj utakmici odigrali 3-3, a hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić zabio je dva gola za njemački sastav.

Andrej Kramarić
1/9

"Kraljevski klub" je utakmicu protiv Viktorije dočekao uzdrmanih redova i atmosfere nakon što je u zadnjem kolu na Bernabeu izgubio od Levantea s 1-2. Bio je to Realov četvrti poraz u zadnjih pet utakmica, a pritom je europski prvak spojio čak 481 minutu ili osam sati i jednu minutu bez postignutog gola što je novi negativni rekord u 116 godina postojanja kluba. Real nije zabio u utakmicama protiv Seville (0-3), Atletica (0-0), CSKA Moskve (0-1), Alavesa (0-1) i 72 minute protiv Levanta.

Real se mučio i protiv borbenih Čeha, na koncu je slavio s 2-1. Domaćin je poveo u 11. minuti golom Karima Benzeme, a potom promašio nekoliko lijepih prilika. Na 2-0 je povisio Marcelo u 55. minuti, no gosti su vratili neizvjesnost smanjivši zaostatak u 79. minuti golom Patrika Hrošovskog. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real. 

U drugom susretu iz skupine G Roma je na Olimpicu pobijedila moskovski CSKA s 3-0 uz sjajnu predstavu Edina Džeke. Ruski sastav je odigrao odličnih pola sata, no sve je uprskao u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena primivši dva gola, a oba je zabio Edin Džeko (30, 43). BiH napadač je bio u glavnoj ulozi i u 52. minuti kada je glavom sjajno spustio loptu Cengizu Underu za 3-0. Nikola Vlašić je za goste odigrao cijeli susret. 

Na ljestvici vode Real Madrid i Roma s po šest bodova, CSKA ima četiri boda, a Viktorija jedan.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Niti Bayern nije blistao protiv AEK-a, ali Niko Kovač može biti zadovoljan jer je njegova momčad nakon velike krize uspjela vezati dvije pobjede nakon što su u prvenstvu slavila kod Wolfsburga (3-1).  Grčki prvak je izdržao sat vremena, a potom u dvije minute primio dva gola. Za 1-0 je zabio Javi Martinez u 61. minuti, a nakon samo dvije minute Robert Lewandowski je iskoristio odlično proigravanje Rafinhe. 

Marko Livaja nije bio u sastavu grčke momčadi jer još uvijek odrađuje kaznu zbog crvenog kartona dobivenog u play-offu protiv mađarskog Vidija.

U drugom susretu iz skupine E Ajax je pobijedio Benficu s 1-0, a pogodak odluke je zabio Noussair Mazraoui u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bila je to utakmica s nizom prilika na obje strane, ali jedini pogodak je pao tek u samoj završnici. 

Na ljestvici vode Bayern i Ajax s po sedam bodova, Benfica ima tri boda, dok je AEK na začelju bez bodova.

U skupina F Manchester City je na gostovanju pobijedio Šahtar s 3-0, a strijelci su bili David Silva (30), Aymeric Laporte (35) i Bernardo Silva (71). Šahtar i City su bili u istoj skupini i lani, a Ukrajinci su na svom travnjaku slavili 2-1. Ovoga puta Englezi su dominirali i posve zasluženo su osvojili tri boda.

>> Pogledajte kako se vatreni zabavljaju u slobodno vrijeme

U drugom susretu Hoffenheim i Lyon su odigrali sjajan meč koji je završio 3-3 uz dva gola Andrej Kramarić. Gosti su poveli 1-0, Hoffenheim je potom okrenuo rezultat, da bi Lyon s dva nova gola stigao do nove prednosti. U posljednjim trenucima Hoffenheim je uspio izjednačiti. 

Gosti su poveli u 27. minuti golom Bertranda Traorea nakon katastrofalne pogreške Kevina Vogta. Kapetan domaćeg sastava je izgubio loptu koju mu je uputio vratar Oliver Baumann što je iskoristio Traore te zabio za 1-0.

Njemački sastav je izjednačio u 33. minuti pogotkom Andreja Kramarića kojem je to bio prvijenac u LP. U prvom kolu je upisao asistenciju protiv Šahtara (2-2), a ove sezone je u Bundesligi zabio dva gola uz jednu asistenciju. Hrvatski napadač je mirno primio loptu na prsa i potom zabio za 1-1.

Na sličan način Kramarić je u 47. minuti zabio za vodstvo 2-1. Lyon je izjednačio u 60. minuti preko Tanguyja Ndombelea, a u osam minuta kasnije Depay je doveo goste u novo vodstvo. U posljednjim trenucima domaćin je izjednačio golom Jelintona.

Na ljestvici vodi Manchester City sa šest bodova, Lyon ima pet, a Šahtar i Hoffenheim po dva boda.

Andrej Kramarić
1/11

U skupina H Juventus je na Old Traffordu pobijedio Manchester United s 1-0, a pogodak odluke zabio je Paulo Dybala u 17. minuti. United se probudio u drugom dijelu, a "Crveni vragovi" su najbliže golu bili u 75. minuti kada je Paul Pogba udarcem s ruba kaznenog prostora uzdrmao vratnicu. Mario Mandžukić nije nastupio zbog ozljede.

U ranije odigranom susretu Young Boysi i Valencija su odigrali bez pobjednika 1-1 čime su Švicarci upisali prvi gol i prvi bod u Ligi prvaka. Španjolska momčad je povela u 26. minuti pogotkom Mitchya Batshuayia, a Young Boysi su izjednačili golom iz kaznenog udarca Francuza Guillamea Hoarau. Tri minute prije kraja Young Boysi su imali priliku za pobjedu, ali je udarac Sanoga glavom završio na vratnici.

Na ljestvici vodi Juventus s devet bodova, Manchester United ima četiri, Valencija ima dva, a Young Boysi jedan bod.

Komentara 4

Avatar grbadeva
grbadeva
21:48 23.10.2018.

Za koga šok? Za mene koji navijam za Juventus baš i nije neki šok. Naprotiv.

WE
weAreCro
21:46 23.10.2018.

Drago jesi ti do jucer pratio vaterpolo??? Pa ne znam tko bi se sokirao time sto u 2018g juve vodi protiv mutd u gostima ???

KU
kupatilo
00:15 24.10.2018.

Kramaric zabija za nijemce a kodnas jednu od deset.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije