Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefa dopustila

Courtois smije braniti protiv svojeg Chelsea - besplatno!

Thibaut Courtois
Foto: NordPhoto/PIXSELL
11.04.2014.
u 14:04

Belgijski vratar Thibautu Courtois, na posudbi iz Chelseaja u Atleticu, nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka u petak, postao je predmet spora dvaju klubova.

Naime, 'presidente' Atletico Madrida Enrique Cerezo nema dovoljno novca za platiti naknadu, a imao je sreće, budući da je Uefa stala na njegovu stranu. Chelsea traži naknadu preko 10 milijuna eura, ako će njihov vratar braniti za domaćina, a Atletico se obratio za pomoć Uefi.

Krovna kuća europskog nogometa je ekspresno donijela odluku kojom Courtois može igrati za Madriđane protiv 'svojih' i zaključila da je Courtoisov ugovor s Chelseajem nevažeći kada se radi o susretima Lige prvaka - jer ga ranije nisu jasno definirali.

- Integritet sportskog natjecanja je temeljno Uefino načelo - tvrde Uefini pravnici te dodaju: 

- Liga prvaka i njezina pravila imaju jasne odredbe koje strogo zabranjuju da klub utječe na odluku hoće li igrač suparnika igrati ili ne. Na to mogu utjecati isključivo prethodnim ugovorom. U suprotnom slučaju, to je jasna povreda pravila, kakva sa sobom nosi određene sankcije.

Očito se pravnici u Chelseaju nisu dovoljno pripremili kada su puštali vratara s Otoka prema Pirinejima, a sada je kasno...

Komentara 1

CC
caffebar.cuk.9
16:09 11.04.2014.

Morat cu počet kupovat večernji. Brawo Matea!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije