Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme u Rovinju

Misterij oko Ćorluke: Još nije spreman, a Daliću cure rokovi

Trening hrvatske reprezentacije
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
28.05.2018.
u 06:30

Ćorluka je nedavno bio i na pregledu u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Zaboku iz koje nisu izašle nikakve informacije o njegovu stvarnom stanju.

Prema zbivanjima na prva dva treninga vatrenih u Rovinju, dokapetan reprezentacije, 32-godišnji Vedran Ćorluka, u ovom trenutku još uvijek nije među sigurnim putnicima za Rusiju.

Kako o Ćorlukinom misterioznom zdravstvenom stanju u Rovinju za sada ne govore ni liječnici, ni sam igrač, a izbornik Zlatko Dalić djeluje izrazito zabrinuto, preostaje nam samo nagađati razvoj događaja.

Trening hrvatske reprezentacije
1/16

Naime, Vedran Ćorluka, koji je još 5. svibnja ma utakmici Lokomotiv – Zenit, ozlijedio mišić lista, na jučerašnjem se prijepodnevnom vježbanju na igralištu NK Rovinj vrlo brzo odvojio od ostatka momčadi i s fizioterapeutom Marijem Petrovićem najprije u laganom trku nizao krugove oko travnjaka, a potom neko vrijeme vježbao s kondicijskim trenerom Lukom Milanovićem.

Ni u jednom trenutku nije sudjelovao u treningu s loptom, u kojemu nije nedostajalo žustrine i agresivnosti (primjerice, Vrsaljko se malo naljutio zbog jednog preoštrog starta Pivarića).

Donijet će najtežu odluku

Na poslijepodnevnom treningu Ćorluka je najprije radio s momčadi, sudjelovao je u šuterskom dijelu vježbanja, a potom se ponovno izdvojio i samo lagano trčkarao oko igrališta.

Kada će Vedran uopće punom snagom trenirati s momčadi, to je u ovom trenutku misterij. Možda se samo radi o kraćoj poštedi zbog straha od nove ozljede?

Kako god, u ovom trenutku ostaje upitno hoće li Ćorluka biti u stanju zaigrati protiv Brazila u Liverpoolu 3. lipnja.

Ne bude li do tada potpuno fit, Dalić ga neće imati vremena više čekati i 4. lipnja morat će Fifi poslati popis od 23 igrača bez njega. Poznavajući Ćorlukin karakter, poštenje i respekt prema ambicijama reprezentacije, Vedran se zbog vlastitoga ega sigurno neće ‘šlepati’ u Rusiji. Ne bude li se osjećao spremnim, Ćorluka će sam donijeti najtežu odluku u karijeri i olakšati Daliću. Koji za sada ima na raspolaganju 24 igrača i jednoga svakako mora otpisati.

Raspoloženje je izvrsno

Inače, prvom treningu vatrenih u Rovinju nazočilo je petstotinjak obožavatelja vatrenih. Roditelji s djecom, navijači svih generacija strpljivo su pratili svaku vježbu nacionalnih mezimaca.

Po završetku treninga reprezentativci su u izvrsnom raspoloženju proveli neko vrijeme s najmlađim navijačima dijeleći autograme, fotografirajući se...

- Ove godine obilježava se deset godina od njezinoga prvoga dolaska ovdje, i to što nam se stalno vraćaju, što su zadovoljni boravkom ovdje i uvjetima, naše je veliko zadovoljstvo i nagrada – kazao nam je domaći čovjek Branko Rajko iz ustanove koja upravlja sportskim objektima u Rovinju.

Svi treninzi vatrenih, po Fifinim pravilima, trebali bi za javnost biti otvoreni samo 15 minuta, no u Rovinju to neće biti moguće.

Naime, pokraj igrališta NK Rovinj nalazi se potpuno nezaštićena uzvisina s koje puca pogled na cijeli teren i s koje je i jučer poslijepodne vatrene promatralo dvadesetak znatiželjnika. Čak i da želi sakriti neke od taktičkih varijanti, Daliću to u Rovinju sigurno neće uspjeti.

Trening hrvatske reprezentacije
1/15

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije