Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija u Madridu

Ćorić pregazio prvog igrača svijeta: ‘A već sam kupio kartu za put kući’

Borna Ćorić - Andy Murray
Foto: Reuters/PIXSELL
12.05.2017.
u 08:15

Prema sadašnjoj računici, osigurao je skok od najmanje 18 mjesta i dolazak na 41. mjesto ATP liste. Borna je u srpnju 2015. godine bio 33.

Prvi put u 16-godišnjoj povijesti tog turnira jedan sretni gubitnik iz kvalifikacija prošetao se do četvrtfinala ATP Mastersa u Madridu. Pošlo je to za rukom našem 20-godišnjaku Borni Ćoriću koji je, uz ostalo, jučer u osmini finala za sat i pol svladao prvog tenisača svijeta Andyja Murraya sa 6:3, 6:3. Borna je jednom već pobijedio Britanca, u Dubaiju 2015., u četvrtfinalu, no tada je Murray bio treći na ATP listi.

Sada je Ćorić doslovce izbacio prvog tenisača svijeta.

– Nakon što sam izgubio u završnom krugu kvalifikacija (od Kukuškina - op. a.) i nakon što sam već bio rezervirao zrakoplovnu kartu za povratak kući, ovo je svakako veliko iznenađenje. Imao sam i malo sreće, ali u glavnom turniru igrao sam jako dobro, na tragu mečeva u Marrakechu. Protiv Murraya odigrao sam gotovo bez pogreške iako on možda nije odigrao najbolji tenis. No, za mene je ovo velika pobjeda, nevjerojatan je osjećaj pobijediti prvog tenisača svijeta – istaknuo je Borna kojemu je ovo peta pobjeda nad igračima iz Top 10. Doživio je i 15 poraza, no za jednog 20-godišnjaka to je odličan učinak.


Servira dobro, kreće se bolje

– Kakva je bila moja taktika? Nastojao sam biti što dosadniji, vratiti što više lopti. To je bio moj plan i toga sam se držao.No u cjelini odigrao sam najbolji meč sezone. U presudnim trenucima bio sam na visini zadatka – napomenuo je Ćorić.

No, Borna ipak nije bio samo “dosadan” nego i kvalitetan, o čemu svjedoče i riječi samog Murraya. Škot nije bio sretan zbog svoje igre, ali Ćorića je počastio komplimentima:

– Servirao je dobro i kretao se još bolje. Vratio je puno lopti i bio vrlo konzistentan u tome.Ako ne pronađete svoju najbolju igru, a on se kreće odlično i vraća gotovo sve, onda on postaje iznimno težak suparnik – zaključio je Murray.


Borna je tako osigurao veliki napredak na ATP listi, prema sadašnjoj računici to je skok od najmanje 18 mjesta i dolazak na 41. mjesto ATP liste. A to uopće nije daleko od njegova najboljeg plasmana – 33. mjesta iz srpnja 2015. godine. Ali to nije sve: Borna će se večeras u 21.30 sati (Sportklub) za svoj prvi Masters polufinale boriti protiv Austrijanca Thiema kojega je prilično lako (6:1, 7:5) pobijedio ove godine u Miamiju.
 Bornin senzacionalni uspjeh u Madridu učinio je još važnijom njegovu jučerašnju potvrdu nastupa na ovogodišnjem umaškom Croatia Openu (od 17. do 23. srpnja).

Borna Ćorić - Andy Murray
1/1

Obožava igrati u Umagu

– Jako sam sretan što ću ponovno zaigrati u Umagu. Bez dvojbe, to mi je najdraži turnir u kalendaru. Doma sam, uvijek imam sjajnu podršku i uživam s obitelji i prijateljima. I uvjeti na terenu mi odgovaraju, zaista obožavam igrati u Stella Marisu. Zbog toga mi je prošle godine bilo posebno žao što mi reprezentativne obveze (gostovanje u Portlandu – op. a.) nisu dopuštale da dođem. Vidimo se u Umagu! – poručio je jedan od najboljih mladih tenisača današnjice.

Ćorić je ove je godine u Marrakechu već stigao i do svojeg prvog naslova.     

Komentara 2

PU
purgerplavi
09:21 12.05.2017.

...i čorava kokoš nađe zrno....!!!

DU
Deleted user
10:09 12.05.2017.

Mozes ti savladati i Thiema; ajmoooo, repriza Miamija prije dva mjeseca :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije