Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Monte Carlo

Ćorić ostao bez polufinala, prosuo je set prednosti i break u drugom

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
19.04.2019.
u 21:33

Ćorić je u prvih pola sata susreta protiv Fogninija igrao sjajno, pogađao je "winnere" iz svih pozicija te stigao do prednosti od 6:1, 2:0.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu. Bolji od njega je u četvrtfinalu bio Talijan Fabio Fognini sa 1:6, 6:3, 6:2 nakon dva sata igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Fogninija i druga pobjeda talijanskog igrača, koji je bio uspješniji i u četvrtfinalu Umaga u srpnju 2014. godine.

Ćorić je u prvih pola sata susreta protiv Fogninija igrao sjajno, pogađao je "winnere" iz svih pozicija te stigao do prednosti od 6:1, 2:0.

I u sljedećoj je igri na servis Fogninija stigao do izjednačenja te je bio blizu novom breaku kojim bi zasigurno slomio Talijana, no to se nije dogodilo, a Ćorić je u nastavku drugog seta u potpunosti podbacio.

Našeg su igrača izdali i servis i forhend te je prvo izgubio prednost breaka za 2:2, a onda još jednom izgubio servis za 3:5.

U trećem setu Ćorić je zaigrao bolje, ali razigrao se i Fognini koji je u nekoliko poena nadigrao hrvatskog tenisača. Veliku pogrešku naš je igrač napravio već u prvoj igri odlučujuće dionice kada je na break-loptu Fogninija nakon odličnog servisa krenuo na mrežu, ali i pogrešno procijenio let lopte te povukao reket.

Fognini je još jednom oduzeo servis Ćoriću za vodstvo od 4:1. Imao je Ćorić još jednu priliku za povratak, ali je u gemu u kojemu je Fognini servira za meč propustio tri break-lopte za smanjenje na 5:3.

Fognini će u polufinalu igrati protiv 11-erostrukog pobjednika Monte Carla, Španjolca Rafaela Nadala koji je svladao Argentinca Guida Pellu sa 7-6 (1), 6-3.

Nikola Mektić i Franko Škugor probili su se u polufinale turnira parova, oni su u četvrtfinalu nadigrali 2. nositelje, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, sa 6:3, 7:5.

Sljedeći suparnici bit će im Argentinci Maximo Gonzalez i Horacio Zeballos kojima je brazilsko-ruska kombinacija Marcelo Demoliner i Danil Medvedev predala četvrtfinalni susret.

U drugom polufinalu su britansko-brazilski par Jamie Murray - Bruno Soares i Nizozemci Robin Haase i Wesley Koolhof.

Komentara 4

MA
Mama
23:26 19.04.2019.

steta,kad je Fognini malo proigrao,Borna se vise nije snasao

Avatar southman
southman
07:50 20.04.2019.

Pa kakav je to trener i cijeli stručni tim koji ti tijekom meča ne znaju "dati" niti jedan savjet kako dalje kad krene nizbrdo ! Borna je posli 2 : 2 u drugom setu dalje samo "bauljao " sa svojom igrom.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
23:34 19.04.2019.

Kad bi se Fognini istinski posvetio tenisu, bio bi među top 5. Borna nema niti jedan udarac extra klase. Sve je to solidno ali za korak dalje premalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije