Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Ćorić izgubio protiv Hačanova, Rusija nadjačala Hrvatsku

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.11.2019.
u 20:50

U prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen je od Andreja Rubljova s 3-6, 3-6 poslije sat i osam minuta igre

Hrvatska teniska reprezentacija gubi od Rusije s nedostižnih 0-2 u susretu prvog kola B skupine završnog turnira novog formata Davisova kupa.

Nakon što je u prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen od Andreja Rubljova s 3-6, 3-6, u drugom meču je naš prvi reket Borna Ćorić izgubio od Karena Hačanova 7-6 (4), 4-6, 4-6. 

Borna Ćorić
1/3

Rusija sada ima nedostižnu prednost, a u posljednjem meču snage će odmjeriti parovi.

Ćorić je dobro otvorio meč, dobio je prvi set, nažalost u nastavku seta ostao je bez snage nakon nedavne viroze i Hačanov je okrenuo rezultat u svoju korist.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda za 17. tenisača svijeta. Prva dva meča Ćorić je dobio 2017. u Rotterdamu i Milanu.

U prvom setu do rezultata 3-3 nije bilo previše uzbuđenja i oba tenisača sigurno su držala svoje servise. Prvi je do prilike stigao ruski tenisač koji je prvi vodstvu 4-3 imao tri vezane break lopte.

Međutim, Borna je sjajno odigrao nastavak gema i uspio je izjednačiti na 4-4. Set je potom razriješen u trinaestoj igri. Hačanov je uz mini break poveo 2-0, no Borna je u nastavku uzvratio s dva oduzeta servisa i rezultatom 7-4 dobio 'tiebreak'.

U drugom setu Rus je uspio izjednačiti, a ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je Hačanov napravio break za vodstvo 4-3. U idućem gemu je Borna imao priliku vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio.

U trećem setu Ćorić je očito ostao bez snage. U petom gemu je spasio čak četiri break lopte, ali u sedmoj igri nije i Rus je stigao do velike prednosti koju je obranio do kraja meča.

U prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen je od Andreja Rubljova s 3-6, 3-6 poslije sat i osam minuta igre.

Borna Gojo (ATP-280), koji je tek prije tri mjeseca krenuo u svijet profesionalnog tenisa, loše je krenuo u meč protiv favoriziranog Rubljova, 23. igrača svijeta. Izgubio je servis već u prvom gemu, ali uspio se pribrati i odmah uzvratiti "breakom".

No, ostatak prvog seta bio je "jednosmjerna ulica" u kojoj je ruski tenisač još dva puta oduzeo servis Goji. Na startu drugog seta Gojo je imao dvije vezane "break-lopte", ali ih nije iskoristio. Kazna je stigla vrlo brzo, Rubljov dolazi do "breaka" i rutinski zaključuje meč u svoju korist. 

Gojo je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića. Privremeni izbornik Franko Škugor odlučio se za njega jer je smatrao da će se bolje snaći na bržoj podlozi od Nine Serdarušića.

U našoj skupini je i Španjolska, koju predvodi prvi tenisač svijeta Rafael Nadal. 

U utorak se sastaju Španjolska i Rusija, a u zadnjem susretu u skupini Hrvatska, koja brani naslov pobjednika Davis Cupa, u srijedu će igrati protiv Španjolske. 

Na finalnom turniru Davis Cupa u Madridu sudjeluje 18 reprezentacija podijeljenih u šest skupina, a u četvrtfinale će se plasirati pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinale je na rasporedu u četvrtak i petak, dan kasnije je polufinale, a u nedjelju, 24. studenoga, je finale.

Komentara 4

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
01:45 19.11.2019.

Ajde, bar ste se riješili onog bezveznog izbornika i junački krenuli u nove pobjede! Sad još jednako kvalitetno riješite Španjolce i ključ u bravu i lapapa repka! Neka nam je Borna sretan!! Samo neka ga novinari ništa ne pitaju, lako se uvrijedi!

RM
ruzica_mario
22:40 18.11.2019.

dobili su porciju

DM
drazen.muhvic
07:30 19.11.2019.

Nekada je taj tenis bio sport za gospodu. A onda se pojavili hrvatski navijači sa limenom glazbom... (a rugamo se Afrikancima i vuvuzelama?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije