Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian open

Ćorić bez muke do 3. kola i srpskog tenisača, Dr. Ivi nije pomoglo 59 aseva

Borna Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
17.01.2019.
u 08:15

Bio je to šesti dvoboj Karlovića i Nishikorija na ATP touru i četvrta pobjeda japanskog tenisača

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u treće kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira Australian Open nakon što je sa 6-4, 6-3, 6-4 pobijedio 38. igrača s ATP ljestvice Mađara Martona Fucsovicsa.

Ćorić je za pobjedu servirao 13 aseva, spasio je četiri od pet break lopti, a suparniku je uzeo četiri servisa. Hrvatski je tenisač osvojio ukupno 98 poena, a Mađar 79.

Ovo je bio prvi međusobni ogled  Ćorića i Fucsovicsa, a hrvatskog tenisača u trećem kolu čeka srpski tenisač Filip Krajinović, 93. na ATP ljestvici, s kojim do sada nije igrao nijednom.     

Ivo Karlović nije bio te sreće te se nije uspio plasirati u treće kolo jer ga je s 3-6, 6-7, 7-5, 7-5, 6-7 pobijedio Japanac Kei Nishikori, poslije 3 sata i 48 minuta igre.

U prvom setu Nishikori, osmi nositelj,  jednom je uzeo servis Karloviću za vodstvo od 3-5 i tu je prednost sačuvao do kraja seta. I drugi set dobiva japanski tenisač, ovaj put nešto teže, kroz tie break Nakon toga Karlović dobiva sljedeća dva i izjednačuje na 2-2 u setovima. U petom, vrlo izjednačenom setu, kod 4-4 Karlović ima tri break lopte koje bi mu, da ih je iskoristio, pružile priliku da servira za meč. No to se nije dogodilo.

Karlović je u meču servirao 59 aseva, a Nishikori samo devet, no hrvatski je tenisač napravio 43 neprisiljene pogreške, a Japanac 17. Hrvatski je tenisač suparniku uzeo servis dva puta, a svoj izgubio jednom, ali je Nishikori realizirao ukupno 166 poena, a hrvatski tenisač 161.

Bio je to šesti dvoboj Karlovića i Nishikorija na ATP touru i četvrta pobjeda japanskog tenisača. 

>> Pogledajte emotivnu konferenciju Andyja Murraya gdje najavljuje mirovinu

Komentara 3

KO
kodifan
10:20 17.01.2019.

svaka čast Ivi Karloviću...njegov rekord u broju aseva nitko neće nikada nadmašiti

MA
maloprekosutra
09:34 17.01.2019.

Šteta za Ivu legendu ! U 40-oj odigrati 5 setova na visokom nivou . Kapa do poda !

PE
peugeot
17:17 17.01.2019.

59 asova Dr Ive!! Ivanisevicu, sakrij se negdje da te niko ne vidi! Steta, velika steta sto Dr Ivo izgubi ovaj mec. Mislim da je Japanac bolje kontrolisao svoje zivce u tee-brek-u. To je sva razlika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije