Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvak uživa

Conor McGregor postavio jedan izuzetno negativan rekord

Floyd Mayweather i Conor McGregor
Foto: Reuters/Pixsell
1/17
21.02.2018.
u 10:58

Conor McGregor jednostavno odrađuje profesionalni hedonizam i njemu je super.

Pokraj raznih hvalevrijednih postignuća do kojih je došao Conor McGregor, od prije nekoliko dana se u njegovoj biografiji nalazi i jedan rekord koji spada među one općenito najnegativnije, piše Fight Site.

Naime, od njegovog osvajanja pojasa prvaka lake kategorije pa do danas prošlo je 465 dana, što je najdulje razdoblje da je neki prvak proveo bez obrane pojasa. U tom slučaju misli se na prvo osvajanje, odnosno koliko dugo je jedan borac prvak kategorije, a da u međuvremenu nijednom titulu nije branio. Time je za tri dana pretekao Anthonya Pettisa, koji je titulu lake kategorije osvojio pobjedom nad Bensonom Hendersonom, 31. kolovoza 2013. godine, da bi istu branio tek 6. prosinca iduće godine, kad je savladao Gilberta Melendeza.

Ono što ovo “postignuće” čini još gorim je činjenica da McGregor nije pokazao namjeru pojas braniti. Naprotiv, otišao je odraditi boksački meč protiv Floyda Mayweathera Jr., a također niti nakon toga nije odlučiti odraditi ono što mu je 12. studenog 2016. godine postalo dužnost. Niti u jednom trenutku tijekom tog razdoblja nije se potužio na ozljedu niti je iznio bilo koji pravi razlog zašto ne čini ono što bi trebao biti njegov posao. Unatoč tome, UFC je pojas ostavio u njegovom vlasništvu pa mu je time pomogao u rušenju ovog neslavnog rekorda.

Floyd Mayweather i Conor McGregor
1/9

Zanimljivo, pojas perolake kategorije je također dugo držao bez branjenja, odnosno od pobjeda nad Joseom Aldom pa do dana kada mu je UFC isti oduzeo, prošlo je 350 dana, čime se McGregor na istoj ovoj ljestvici nalazi i na šestom mjestu. Dulje od toga, bez prve obrane bili su tek spomenuti Pettis, Frank Mir, Cain Velasquez nakon drugog osvajanja titule te Matt Serra. No, svi oni imali su problema s ozljedama, a kod Pettisa se dogodilo i snimanje Ultimate Fightera. Conor McGregor, s druge strane, jednostavno odrađuje profesionalni hedonizam i njemu je super. Što se tiče pojasa, UFC bi mu ga prema svemu trebao oduzeti prije UFC 223 eventa. No, tko zna što će promocija smisliti do tada, teško da u bilo što možemo biti sigurni.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
13:03 24.02.2018.

Normalno, ima pojas, čuva ga i čeka UFC da mu dodijeli protivnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije