Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE FER Legendarni ćelavac razočaran odnosom prema sucima

Collina: Sucima se pamte samo pogreške

28.12.2008.
u 11:47

Jesu li nogometni suci dovoljno cijenjeni ili ne? Prema riječima bivšeg suca, možda i jedinog koji je dovoljno puta bio pohvaljen za svoj rad, Pierluigiu Collini - odgovor je negativan.

Požalio se Collina kako se u slučaju nogometnih sudaca uglavnom pamte samo pogreške.

- Uz svo dužno poštovanje, sucima se uglavnom samo podcrtavaju pogreške, dok se sve dobre odluke veoma brzo zaboravljaju ili uopće ne primjećuju - kazao je Collina za Rai.

Naveo je i nekoliko primjera.

- Prošlog vikenda u Serie A su viđene dvije velike pogreške sudaca, ali je zato na susretima Catanie i Rome, Chieva i Geone, te Torina i Napolija viđeno bezbroj ispravnih odluka koje nije bilo jednostavno prosuditi. O tome naravno nitko nije rekao niti riječi - požalio se legendarni ćelavac.

Progovorio je Collina i o učestalom mišljenju kako su suci prečesto naklonjeni velikim momčadima i kako sve sporne odluke idu na štetu klubova koji u svojim momčadima nemaju velikih zvijezdi niti novca da ih dovedu.

- Takve me tvrdnje nikako ne zadovoljavaju. Smatram ih banalnima i površnima - oštar je Collina, ali nije se tu zaustavio već je prokomentirao i kritike upućene sucima koji, prema mišljenju određenog broja ljudi, prebrzo potežu zviždaljke i tako uništavaju i "kidaju" igru.

- Svaki kontakt ne mora predstavljati prekršaj. Zasigurno, broj prekršaja će se smanjiti ako nastavimo prepoznavati tu razliku u našim glavama, a to će znatno pomoći napretku igre - ustvrdio je Collina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije