Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPING AFERA

Colemanu skraćena kazna, ali neće moći nastupiti u Tokiju

(SP)QATAR-DOHA-CHRISTIAN COLEMAN-BANNED-FILES
Li Ming/XinHua/PIXSELL
16.04.2021.
u 14:00

CAS-ov odbor je ustanovio da je Coleman prekršio odredbe antidopinškog pravilnika, alil je presudio da je "stupanj nemara niži nego što je utvrđen u odluci po kojoj je vođen žalbeni postupak"

Svjetskom prvaka na 100 metara Christianu Colemanu Sud za sportsku arbitražu (CAS) je u petak za šest mjeseci smanjio dvogodišnju suspenziju zbog kršenja antidopinškog pravilnika, ali američki sprinter ipak neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju.  

Colemanova originalna kazna je trebala vrijediti do 13. svibnja 2022., a nakon što ju je sud u Lausannei smanjio, Amerikanac će se ponovno moći natjecati nakon 14. studenoga ove godine.

Kako su odgođene Olimpijske igre u Tokiju na rasporedu su od 23. srpnja do 8. kolovoza. Colemana neće biti u konkurenciji za olimpijska odličja, ali će od 18. do 20. ožujka sljedeće godine  u Beogradu moći braniti naslov svjetskog dvoranskog prvaka na 60 metara iz Birminghama 2018.

CAS-ov odbor je ustanovio da je Coleman prekršio odredbe antidopinškog pravilnika, alil je presudio da je "stupanj nemara niži nego što je utvrđen u odluci po kojoj je vođen žalbeni postupak".

Coleman unutar 12 mjeseci triput nije bio na navedenoj lokaciji kako bi dao uzorak za testiranje, što se smatra kršenjem antidopinškog pravilnika.

- Cijenim što je sud ispravno zaključio da sam 'čisti' sportaš, ali sam razočaran što neću moći ovo ljeto nastupiti na Olimpijskim igrama - poručio je Coleman u priopćenju i poručio da će se u pripremama fokusirati na obranu naslova svjetskog prvaka na SP-u kojem je u srpnju 2022. domaćin Eugene, grad u saveznoj američkoj državi Oregon.

Američki sprinter je 2019. na Svjetskom prvenstvu u Dohi pobijedio na 100 metara s vremenom 9.76 sekundi i bio je smatran najvećim favoritom za zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.

"Veselim se što ću moći predstavljati Sjedinjene Države na oba svjetska prvenstva u 2022., a posebno na onom ljetnom, koje će se po prvi put održati u SAD-u i gdje planiram braniti moj naslov protiv novog olimpijskog pobjednika na 100 metara", zaključio je Coleman u izjavi za Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije