Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronjenje na dah

Čolak postavio svjetski rekord i osvojio dva zlata

Goran Čolak
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.06.2017.
u 14:56

Čolak je osvojio dvije zlatne medalje i to u disciplinama dinamika bez peraja (DNF) te u disciplini statika (STA)

Hrvatski ronilac na dah Goran Čolak je na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju u Italiji postavio svjetski rekord i osvojio dvije zlatne medalje i to u disciplinama dinamika bez peraja (DNF) te u disciplini statika (STA).

Prvog dana natjecanja u disciplini dinamika bez peraja Čolak je postavio svjetski rekord s rezultatom 205,97 m što mu je donijelo zlatnu medalju. Drugi je u toj disciplini bio još jedan Hrvat Vanja Peleš s rezultatom 194,56 m. 

U ženskoj konkurenciji je najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika imala Lidija Lijić Vulić koja je s rezultatom od 138,61 m zauzela šesto mjesto. Dinamika bez peraja je bazenska disciplina u kojoj ronilac bez peraja pokušava preroniti što veću udaljenost. 

Drugog dana natjecanja, u četvrtak, Čolak se okitio još jednom zlatnom medaljom i to u disciplini statika s vremenom 9:58.66. Budimir Šobat je u statici zauzeo četvrto mjesto s rezultatom 7:32 minuta. 

Kod žena najbolji rezultat u statici je imala Mihalea Romić koja je također bila četvrta s rezultatom 7:15 minuta.  

Statika je disciplina u kojoj ronilac zadržava dah u mirovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije